marți, 4 septembrie 2018

FEMEIA DIN ORIENT EXPRESS de LINDSAY JAYNE ASHFORD recenzie

Când am văzut pe Libris Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford, am hotărât să o citesc luna aceasta. Aflasem că autoarea a combinat ficțiunea cu detalii din viața reală a Agathei Christie și acest lucru a fost suficient să îmi stârnească curiozitatea și să mă convingă să citesc cartea.
lindsay jayne ashford
Femeia din Orient Express pune sub lupă legăturile dintre femei, forța suferinței și puterea secretelor”


Agatha Chritie se îndreaptă spre Orientul Mijlociu sperând să se regăsească și să își revină după o perioadă grea din viața sa. Deoarece povestea ei de viață a apărut peste tot prin ziare, Agatha hotărăște să folosească alt nume în timpul călătoriei cu Orient Express. Prezentându-se ca doamna Miller putea avea parte de o călătorie liniștită. Deși inițial a avut un compartiment doar pentru ea, ulterior, Katherine a devenit colega ei.


Trei femei diferite unite de suferință 


 Katherine era o persoană prietenoasă și plăcută, deși îi plăcea ca lucrurile să de întâmple așa cum dorea ea. Măcinată de vina morții soțului ei și de sentimentul că nu este o femeie ca oricare alta, alege să trăiască printre bărbați făcând parte din echipa de arheologi din Orientul Mijlociu.

Agatha a avut o cădere nervoasă după ce a aflat de aventura soțului ei. Marcată fiind, i se părea că îl vede peste tot, în fiecare bărbat pe care îl întâlnea. Așadar, când a văzut o călătoare luându-și rămas bun de la un bărbat care semăna cu soțul ei, ideea că acea femeie ar putea fi amanta care i-a distrus căsnicia i s-a întipărit în minte. 

Nancy se îndrepta spre Orientul Mijlociu sperând ca bărbatul pe care îl iubea să o urmeze. Să rămână în Londra nu mai era o opțiune pentru ea, fiind soția unui om crud și purtând copilul altui bărbat. Singura ei speranță era în Orient, unde locuia verișoara ei, Delia.


Cum ajung cele trei femei să fie prietene? 


Aflând că Delia a murit, Nancy nu a mai văzut nicio speranță pentru ea și pentru bebelușul care creștea în ea. Într-un moment de slăbiciune încearcă să își ia viața, dar a fost salvată de Agatha. După acest incident cele trei femei au început să își petreacă timpul împreună, să se ajute, dar fără să își dezvăluie secretele. 

Unde le va duce această prietenie și cum vor reacționa când cortinele vor cădea, vă invit să aflați citind Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford.

18 comentarii:

 1. Se vede ca ti-a placut cartea. Si mie mi-a placut tare mult.

  RăspundețiȘtergere
 2. Vai, de când tot aștept să pun mâna pe această carte! Mulțumim pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Super recenzie! Felicitări! Cred ca mi-ar plăcea cartea!

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar eram curioasă în privința cărții.Clar e bună!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mi-a placut foarte mult aceasta carte! Chiar mi se pare foarte buna.

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte tare mi-a plăcut, felicitări pentru prezentarea minunată! <3

  RăspundețiȘtergere
 8. Tot vazusem cartea asta si ma intrebam daca are vreo legatura cu Crima din Oriient express. Oricum, as fi tare curioasa sa o citesc

  RăspundețiȘtergere
 9. Și eu am cartea și abia aștept să îmi fac timp pentru ea! Mi-ai stârnit curiozitatea. 😍

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu pot sa spun ca ma bucura suferinta altora, dar cartea pare sa ma atraga tare mult

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...