EA & EL de Marc Levy. RECENZIE

M-am hotărât să mă înscriu la provocarea Corneliei, #haisacitim, atunci când am observat că o carte semnată de Marc Levy era disponibilă. Am mai citit vreo două cărți scrise de el și mi-au plăcut foarte mult, așadar, am profitat de ocazie și m-am asigurat că luna aceasta voi citi Ea & El.


Marc Levy



Ea & El - o comedie romantică de neratat


Ea & El de Marc Levy este o comedie romantică savuroasă. Amuzantă, sensibilă, cu personaje simpatice și ușor de îndrăgit, cu relații de prietenie de invidiat și o poveste de iubire care te lasă cu zâmbetul pe buze, Ea & El devine un must read pentru iubitorii genului.


Ea e actriță, el e scriitor



Mia este o actriță în plină ascensiune. Ea se refugiază la o prietenă care locuiește la Paris, după ce și-a dat seama că relația cu soțul ei nu mai poate fi salvată. Cât timp stă acolo preferă să se amestece în mulțime și își face o schimbare de look pentru a se asigura că planul ei funcționează. Prietena ei avea propriul restaurant, iar Mia a hotărât să o ajute când aceasta avea nevoie.

Paul este un autor american mutat la Paris. El duce o viață solitară, petrecându-și mare parte din timp scriind. Are un fel de relație cu traducătoarea lui din China pe care o vede de două ori pe an. Paul este un tip glumeț și romantic, care m-a cucerit încă de la începutul cărții.


Ea & El - "Prietenul la nevoie se cunoaște"


Vă aduceți aminte de Lauren și Arthur din Și dacă e adevărat...? (vezi recenzia aici) Ei bine, cei doi îi fac o vizită bunului lor prieten, Paul, și observă cât de singur este acesta. Arthur și Lauren se pun de acord și îi fac acestuia un profil pe un site de întâlniri.

Mia se înscrie de bună voie pe acel site, ascunzându-i acest lucru prietenei ei. Dorind în continuare să rămână anonimă, s-a prezentat acolo ca și bucătar.

Arthur i-a observat profilul și i-a trimis un mesaj care ar fi cucerit pe oricine. Mia se lăsă purtată de val și acceptă să ia cina cu scriitorul simpatic.


Ea & El - un deliciu literar



Paul credea că va lua o cină în interes de afaceri. El credea ca va fi o cină în patru iar Arthur și Lauren vor apărea dintr-un moment în altul. Toată scena a fost savuros de amuzantă. Paul o considera proastă, Mia îl considera nebun.

Când Paul și-a dat seama că e mâna prietenilor lui, și-a schimbat atitudinea și a convins-o pe Mia să servească împreună cina iar apoi fiecare să meargă pe drumul lui. Dar cum planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, cei doi continuă să se întâlnească, transformând cartea într-un deliciu literar.


Mă bucur că am citit Ea & El de Marc Levy. M-a relaxat, m-a amuzat și mi-a oferit o stare de bine. Cartea are puțin peste 300 de pagini, iar eu am citit-o în două reprize. La fel ca și celelalte cărți ale lui Levy pe care le-am citit, nu mi-a permis să o las din mână. Recomand cu încredere!

Etichete: , ,