Prea mulți zei pentru un deșert de Doina Roman

Prea mulți zei pentru un deșert este prima mea întâlnire cu autoarea Doina Roman.
Cartea e formată din două părți. În prima parte cunoaștem personajele și ne acomodăm cu noua lume creată de Doina Roman. La sfârșitul cărții avem DICȚIONARUL DEȘERTULUI. Acest dicționar ne ajută să înțelegem terminologia și ne ușurează mult lectura, care poate fi puțin greoaie din cauza termenilor noi întâlniți pe parcurs. Lucru absolut normal în lumea SF.




 Prea mulți zei pentru un deșert este o luptă pentru supremație


 Prea mulți zei pentru un deșert este o luptă pentru supremație între oameni, certesieni și lerani. Cheia pentru salvarea omenirii o reprezintă CĂMASA IOANILOR și ULTIMUL PURTĂTOR.

Maximus este un CROITOR AL UNIVERSULUI, el poate ajuta la redobândirea liniștii și păcii a universului, fiind ajutat de fratele Meliei care este glotan. Cu profesorul universitar, Maximus Sardis, facem cunoștință în prolog când, acesta,  se trezește într-o cameră întunecată și nu își amintește cum a ajuns acolo. Deja pare destul de rău,nu? Păi să știți că se poate și mai rău... nu se afla într-o cameră normală, ci în cel mai negru coșmar al oricărui om.



Fiecare specie luptă pentru supravețuire


Ce mi-a plăcut mie în cartea asta a fost credința. Toți aveau credința lor și toți credeau că acționează corect. Era hotărâți să facă tot ce le stă în putință pentru binele omenirii, fiind siguri că acțiunile lor le pot salva specia.

Avem parte de trei povești de iubire între Maximus și Lavia, Melia și Acron, Konos și Nyame. Konos este fiul lui Maximus și al Meliei, acesta fiind legătura între oameni, lerani și glotani.


Prea mulți zei pentru un deșert este o carte complexă, trebuie să o citiți ca să o puteți înțelege. Cartea se încadrează perfect în genul SF, din punctul meu de vedere. Dacă sunteți curioși, găsiți cartea pe site-ul editurii Paralela 45, mai exact aici.

Etichete: , , ,