Știați că...?


Știați că resursele de apă au rămas aceleași chiar dacă populația lumii a crescut exponențial în ultimele secole? Știați că  în 24 de ore, plămânii sunt traversați de 100.00 de litri de aer și de 800 de litri de sânge? Ei bine.. eu nu știam! Când mi-am dat seama de acest lucru, m-am bucurat și mai mult de decizia Maiei de a comanda această cărticică pentru ea. Deși eu îi arătam tot felul de cărți cu aventuri, vrăjitoare, animăluțe și alte minuni, din secțiunea de cărți pentrucopii de pe Libris.ro, ea mi-a spus clar că vrea să învețe despre tornade și de aceea își dorește cărticica Știați că…?





Ce informații găsim în cartea Știați că…?


În cartea Știați că…? găsim informații din diverse domenii. Atât copiii, cât și noi, învățăm lucruri interesante. Lucruri necesare pentru cultura noastră generală.

Ce este cerul? Cum se formează vântul? Ce este o tornadă? Ce sunt vulcanii? Ce sunt peșterile? Ce se întâmplă cu un strugure băgat la microunde? Ce conține pasta de dinți sau ce este stratul de ozon? Acestea sunt doar câteva din întrebările a căror răspunsuri se găsesc în Știați că…?

Una dintre cele mai intereseante informație descoperită în cartea Știați că…? A fost cea despre Lăcusta Weta Alpina. Voi știați că lăcusta Weta Alpina se transformă iarna într-un țurțure de gheață, iar primăvara revine la viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Eu chiar nu o știam pe asta

Maia a fost extrem de încântată și când a citit despre caracatiță, dinozauri, delfini, furnici sau despre fructe. După fiecare informație se lăsa cu un WOW! simpatic.


Colecția Lumea copilăriei


Știați că…? face parte din colecția Lumea copilăriei. Din această colecție mai fac parte și alte căticele interesante: Lumile anului – în română și engleză, Micul prieten – reguli de circulație pentru copii, Povești religioase pentru copii și Poezii religioase pentru copii. Nouă ni se par utile și ne gândim să le achiziționăm pe toate.

Etichete: , , ,