joi, 22 martie 2018

Sunetul cuvintelor de Amulya Malladi. Recenzie.

Am ales Sunetul cuvintelor de Amulya Malladi , impresionată de frumoasa copertă. Femeia mi-a transmis atât supunere, cât și încredere, așadar, am intrat pe Editura Corint și acum să vorbesc despre ea.

despre imigranțiSunetul cuvintelor pune accent pe adaptarea imigranților într-o nouă societate, pe modul în care sunt priviți de locuitorii acelei țări, dar și pe modul în care ei percep ocupanții tării gazdă. Deasemenea, Sunetul cuvintelor, atrage atenția asupra faptului că imigranții sunt diferiți, că nu e bine să generalizăm, că și ei, la fel ca orice nație, au oameni ce le fac țara de rușine, dar și oameni care le fac cinste. Poate că nu ar fi rău să nu mai punem etichete și să dăm o șansă fiecărui individ în parte.

În Danemarca, imigranții erau priviți ca niște intruși ce stăteau pe banii statului. La fel era considerată și Raihana, care de curând a ajuns să locuiască cu familia vărului ei, În Danemarca. Soțul ei a fost capturat de talibani, iar Raihana purta această mare tristețe în suflet.


Sunetul cuvintelor - despre prejudecăți


Așa cum îi cerea statul danez, Raihana ți-a început cursurile pentru a învăța limba. Deși limba era foarte grea, Raihana prindea ușor și se descurca tot mai bine. Acolo a cunoscut-o pe Christina, profesoara de limba daneză, care a îndrăgit-o foarte mult și și-a dorit să o ajute. Așadar, atunci când Raihana trebuia să înceapă să lucreze pe timpul cursurilor (praktik) - alt lucru cerut de stat pentru a beneficia de ajutor, Christina i-a făcut o ofertă. Raihana trebuia să meargă de trei ori pe săptămână acasă la un danez apicultor, văduv, pentru a-l ajuta. Chiar dacă ceilalți afgani s-au împotrivit, Raihanei i se părea de vis să lucreze cu albinele. Fiind într-o țară liberă, a luat singură decizia și a început să lucreze pentru Gunnar, chiar dacă era privită cu ochi răi de cei din jur. Gând rău îi purtau și danezii lui Gunnar. Multora li se părea de neimaginat să primești profitorii afgani în casă. Prejudecățile îi loveau din toate părțile, dar cel mai tare a rănit-o faptul că violența era peste tot în lume, chiar și în Danemarca, unde ea se simțise în siguranță. Chiar nu putea fi în siguranță niciunde? Oare violența o urmărea PENTRU CĂ ERA AFGANĂ?


Sunetul cuvintelor - despre drama imigranților


Deși nu am avut contact direct cu ororile prin care personajele au fost nevoite să treacă, așa cum s-a întâmplat în Arsă de vie de exemplu, prin amintirile și scurtele istorisiri ale afganilor, am putut zări chinurile prin care au trecut atâția oameni în acele locuri.

 Raihana și ai săi meritau liniște și fericire. Dar oare vor avea parte de ele în Danemarca sau răutățile lumii îi vor ajunge și acolo?

32 de comentarii:

 1. Chiar pare tare faină. Abia așteptam recenzia!

  RăspundețiȘtergere
 2. ai terminat-o inaintea mea. Eu abia sunt la jumatate. Imi place mult stilul in care este scrisa, imi plac detaliile despre albine, apreciez valoarea ei istorica si culturala.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie mi-au plăcut mult detaliile alea. Am făcut poze și i le-am trimis tatălui meu, care are câțiva stupi.

   Ștergere
 3. Uite inca o carte pe care nu o stiam! Suna atat de bine. Imi plac recomandarile tale :*

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare interesanta cartea. Si coperta e minunata.

  RăspundețiȘtergere
 5. Hmmm, chiar pare foarte interesant.

  RăspundețiȘtergere
 6. Se pare ca am ramas in urma cu cititul. Trebuie s-o citesc si eu neaparat

  RăspundețiȘtergere
 7. Am mai auzit de cartea aceasta, insa am atatea pe lista... :(

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte interesanta cartea, cred ca m-ar cuceri si pe mine.

  RăspundețiȘtergere
 9. O am și eu cartea si sper să o citesc cât de repede. Mie mi-a plăcut și cealaltă carte ”Anotimpul fructelor de mango”.

  RăspundețiȘtergere
 10. Imi place poza pe care ai facut-o si cartea pare interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 11. Super. Felicitări pentru recenzie! O treci si pe lista mea?😁😉

  RăspundețiȘtergere
 12. Suna tare bine. Este pentru prima dată când aud de ea.

  RăspundețiȘtergere
 13. O am acasă de extrem de mult timp. Sper să ajung să o citesc și eu, foarte frumos ai vorbit despre ea.

  RăspundețiȘtergere
 14. Chiar m-ai facut tare curioasa in privinta ei. Am trecut-o deja pe lista de "want to read"! :D

  RăspundețiȘtergere
 15. Am un feeling ca voi fi cucerita de carte. Imi place recenzia ta

  RăspundețiȘtergere
 16. O carte pe care as citi-o si eu. Imi place si coperta

  RăspundețiȘtergere
 17. Are un titlu interesant, iar poveste pare a fi faina. Subiectul atinge o tema actuala si mereu inepuizabila. Frumoasa recenzie, felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 18. De regula si eu judec o carte dupa coperta. :)
  Coperta ma poate indemna sa o parcurg.

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...