PÂNZA DE PĂIANJEN de CELLA SERGHI recenzie


Cella Serghi 


Știți cum e atunci când “fugi” de un autor mulți ani și apoi când deschizi cartea nu vrei să o mai închizi? Așa am pățit eu cu Cella Serghi. Am evitat Pânza de păianjen încă din adolescență, probabil din cauza titlului ce nu mă atrăgea. La fel am făcut și cu alte romane recomandate de profesori, dar acum le-am trecut pe lista de dorințe a anului 2018.

 În octombrie a fost ziua mea și am primit o mulțime de cărți cadou de la persoane dragi din jurul meu. Printre aceste cărți se afla și Pânza de păianjen de Cella Serghi și mă bucur foarte mult, căci de nu era așa, sunt sigură o evitam în continuare și mare păcat ar fi fost.

Pânza de păianjen de Cella Serghi a apărut în colecția Cele mai frumoase romane de dragoste a editurii Litera, dar nu este nici pe departe doar o poveste de dragoste. Pânza de păianjen este povestea de viață a multor tinere care nu au privilegiul de a se naște într-o familie înstărită, care știu că oricât de inteligente ar fi, multe uși le sunt închise.


Despre Pânza de păianjen de Cella Serghi 


Roman de dragoste. Autori romani


Diana a crescut într-o familie săracă, o familie care se muta frecvent, neavând o locuință proprie. Diana se străduia să fie spirituală, amuzantă și plăcută. Deși era tot timpul invitată la tot felul de serate, alegea cu atenție unde se ducea și tot timpul stătea cu stresul că nu se va putea eschiva și va trebui să invite grupul acasă la ea. Diana era rușinată de locul și modul în care trăia. Avea nevoie de toată imaginația și de multă inteligență să se poată prezenta printre prietenii ei, fără să-și dezvăluie condiția.

Diana era o frumusețe,. Era curtată și dorită de tineri cu stare materială bună. Totuși, era conștientă de faptul că nu avea o zestre și lucrul acesta îi micșora șansa de a se căsători cu oricine dorea. 

Tânăra a crescut cu grija zilei de mâine. Cuvântul “șomer” era veșnic rostit în casa lor, iar dorința de a avea parte de siguranță și ocrotire s-a instalat în ea.


Pânza de păianjen de Cella Serghi - un roman pe care îl recomand


Mi-a făcut plăcere să văd ce lucruri i-a pregătit viața, ce fel de om a devenit Diana, modul în  care a evoluat și felul în care a început să vadă lucrurile. L-am admirat mult pe tatăl ei și sunt sigură că românul Pânza de păianjen n-ar fi fost atât de apreciat dacă el nu ar fi fost prezentat.

Pânza de păianjen de Cella Serghi, va rămâne unul din romanele mele preferate și îl recomand cu drag.

Etichete: , ,