AVOCATUL REBEL de JOHN GRISHAM recenzie

Avocatul rebel ( Rogue Lawyer) - thriller juridic


Acum cu #duelulculorilor din grupul nostru, Prefață de carte și Porția de citit, am cam căutat prin bibliotecă după cărți cu copertă albastră( Hai, #echipaalbastră!!!). Una dintre cărțile cu copertă albastră din biblioteca mea este Avocatul Rebel de John Grisham. Mi-am dorit foarte mult cartea, mai ales după ce am citit recenzia Cătălinei, dar, cu toate acestea, tot a stat ceva timp pe raft în așteptare.

Mă bucur mult că în sfârșit am reușit să o citesc. Mi-a plăcut enorm! Avocatul rebel este un thriller juridic plin de suspans, ce scoate la suprafață lucrurile întrunecate ale condiției umane, corupția ce există în poliție și ușurința cu care se descotorosesc cei aleși de oamenii de rând, dacă dă bine politic.




Avocatul rebel- un avocat atipic


Avocatul rebel, pe numele său, Sebastian Rudd, este un avocat atipic. Reprezintă, de cele mai multe ori, oameni de cea mai joasă speță, oameni de care preferi să nu auzi și dacă totuși se întâmplă asta, preferi să crezi că nu sunt în jurul tău.

Sebastian Rudd este arogant și plin de el. Joacă murdar atunci când situația o cere și este conștient de faptul că tot timpul este în pericol. De aceea este de acord cu fosta sa soție care nu îi permite să stea prea mult în preajma fiului său. Totuși, nu dorește să  iasă total din viața lui și are de dus lupte grele ca acest lucru să se întâmple.


Avocatul rebel este împărțit în șase părți. Fiecare parte ne arată câte o față a lui Sebastian, dar și a sistemului.
Sebastian Rood alege să reprezinte oameni diferiți. Mafioții sau criminalii nu fac excepție, dar apără și oameni corecți, de sistemul defect. Avocatul rebel se folosește de tot ceea ce poate pentru a-și ajuta clienții, chiar dacă uneori iese el în pierdere.


Pentru iubitorii genului, Avocatul rebel de John Grisham , este un must read. Recomand cu drag!

Etichete: , , , ,