CIOCOLATĂ, DRAGOSTE ȘI CRĂCIUN de ANNE K. JOY recenzie

Ciocolată, Dragoste și Crăciun
Anne K. Joy


Dacă nu i-ai scris încă moșului, apucă-te repede și trece pe listă și Ciocolată, Dragoste și Crăciun de Anne K. Joy! Eu mă bucur că am luat decizia de a o comanda, m-am bucurat de o poveste frumoasă de iubire, cu gust de ciocolată caldă și miros de plăcintă proaspăt scoasă din cuptor. 

Cartea aceasta de citește sub o pătură pufoasă, cu o cană uriașă de ciocolată caldă în mână și în surdină să cânte Mariah Carey - All I want for Christmas is you sau Wham!- Last Christmas, sau... mai bine vă spun câte ceva despre carte, muzica alegeți-o singurele!

Încă de pe acum vă spun că autoarea a reușit să mă surprindă cu nota de sensibilitate dată poveștii. Am găsit în acest roman suferință, vinovăție, bunătate, iubire, senzualitate, dar am putut observa și modul în care destinul își urmează cursul, cum, aparent, două întâmplări fără legătură, duc la un lucru măreț, cum orice decizie luată schimbă viața multora.

Julia Baily a devenit Grinch pentru angajații, familia și prietenii săi (doi la număr), de când soțul ei a murit. Măcinată de vinovăție și de tristețe, Julia a renunțat să se mai bucure de sărbătoarea magiei și a bucuriei, dar și la orice plăcere oferită de viață.

Atunci când Duncan McKendrick apare în viața ei, Julia își adună toate forțele să îl țină la distanță, deoarece este hotărâtă să își ducă restul existenței la fel ca și până acum. Dar, Duncan, nu este genul de bărbat care să se lase descurajat de puțină insolență sau de răutățile gratuite pe care Julia i le servea. Considera că rolul de văduvă ursuză nu i se potrivea și era hotărât să o scoată la suprafață pe adevărata Julia.

Încet, încet, Julia se atașează și se trezește gândindu-se la el, atunci când se așteptă mai puțin, dar comportamentul lui, uneori enigmatic, îi aduce aminte că, de fapt, sunt doar doi străini. 

Trebuie să recunosc că, inițial, Julia m-a enervat foarte tare. Îi înțelegeam supărarea, dar nu puteam ignora felul în care îi făcea să se simtă pe cei din jurul ei...

Vă invit să descoperiți întreaga poveste și să reveniți cu impresii!

Etichete: , , , , , , ,