CASA DE LÂNGĂ LAC de KATE MORTON recenzie

Casa de langa lac
The lake house
Kate Morton


Casa de lângă lac este despre familie, iubire, promisiuni, sacrificiu și soartă. Casa de lângă lac are mister, întorsături de situație, o poveste complexă, personaje frumoase și bine conturate, de care te atașezi și alături de care speri la un final frumos. Kate Morton are abilitatea de a te face să suspectezi pe toată lumea și în același timp să ții pumnii strânși tare și să îți dorești ca totuși, altcineva să fie ticălosul.

Povestea se desfășoară pe mai multe planuri, după cum ne-a obișnuit Kate Morton. Încă de la început, facem cunoștință cu Familia Edevane. O familie frumoasă, demnă de invidiat. 

Eleonor era stăpâna casei, ea avea grijă de toată familia. Își adora soțul- supravețuitor al războiului- și cei patru copii. Alice era scriitoarea familiei, tot timpul purta un carnețel cu ea și scria acolo orice idee nouă. Deborah era cea mai mare, o domnișoară grăbită să ajungă cât mai repede adult, Clemmie era copilul visător, iar Theo era mezinul, băiatul mult așteptat și îndrăgit de toată lumea. Ei locuiau împreună cu bunica Constance și un prieten de familie, la CASA DE LÂNGĂ LAC. Un loc smuls, parcă, dintr-o poveste. Un lac superb, păduri și câmpuri verzi, grădini pline de flori, o casă frumoasă, dar impunătoare, cu tuneluri secrete. Un loc de vis în care nu poți fi altfel, decât fericit!
Dar totul s-a schimbat când Theo- copilașul de doar unsprezece luni- a dispărut. Deși a fost căutat, nimeni nu a reușit să îl găsească. Fiecare membru al familiei a suferit enorm, unii din ei trăind cu sentimentul de vinovăție toată viața.

Atunci, CASA DE LÂNGĂ LAC a fost părăsită. Nimeni nu își mai dorea să locuiască în locul ce a fost, cândva, raiul lor.


Sadie este un detectiv foarte bun, dar care a făcut o greșeală ce nu poate fi ingorată de superiori. Pentru a atenua consecințele, Sadie își ia concediu și își vizitează bunicul în Cornwall. Deși cei doi au o relație deosebită, Sadie nu are puterea de a-i spune adevăratul motiv pentru care se află acolo.
Sadie obișnuia să alerge împreună cu cei doi câini, iar, într-una din zile, a dat peste casa părăsită. Sadie a fost atrasă de misterul pe care îl emana acel loc și, simțind nevoia de a își distrage atenția de la propriile probleme, a început să facă săpături, să caute fiecare piesă a puzzle-ului Edevane.
Detectivul a aflat că Alice Edevane- moștenitoarea casei-  încă trăia. Deși se aștepta la un posibil refuz, aceasta a hotărât să îi scrie pentru a primi acceptul de a intra în casă, prezentându-și intenția de a investiga dispariția fratelui ei.


Scrisoarea expediată de detectivul Spparow a zbuciumat lumea liniștită a scriitoarei, făcând-o pe aceasta să retrăiască acele zile de coșmar și  să reînvie vina ce și-a făcut loc în inima ei, încă de atunci.

Ce s-a întâmplat cu Theo și de ce este Alice măcinată de vină? Vă invit să descoperiți singuri!
 Casa de lângă lac se găsește pe Libris.ro în categoria Literatura Universală.



Etichete: , , , , , , ,