duminică, 22 octombrie 2017

CASA DE LÂNGĂ LAC de KATE MORTON recenzie

Casa de langa lac
The lake house
Kate Morton


Casa de lângă lac este despre familie, iubire, promisiuni, sacrificiu și soartă. Casa de lângă lac are mister, întorsături de situație, o poveste complexă, personaje frumoase și bine conturate, de care te atașezi și alături de care speri la un final frumos. Kate Morton are abilitatea de a te face să suspectezi pe toată lumea și în același timp să ții pumnii strânși tare și să îți dorești ca totuși, altcineva să fie ticălosul.

Povestea se desfășoară pe mai multe planuri, după cum ne-a obișnuit Kate Morton. Încă de la început, facem cunoștință cu Familia Edevane. O familie frumoasă, demnă de invidiat. 

Eleonor era stăpâna casei, ea avea grijă de toată familia. Își adora soțul- supravețuitor al războiului- și cei patru copii. Alice era scriitoarea familiei, tot timpul purta un carnețel cu ea și scria acolo orice idee nouă. Deborah era cea mai mare, o domnișoară grăbită să ajungă cât mai repede adult, Clemmie era copilul visător, iar Theo era mezinul, băiatul mult așteptat și îndrăgit de toată lumea. Ei locuiau împreună cu bunica Constance și un prieten de familie, la CASA DE LÂNGĂ LAC. Un loc smuls, parcă, dintr-o poveste. Un lac superb, păduri și câmpuri verzi, grădini pline de flori, o casă frumoasă, dar impunătoare, cu tuneluri secrete. Un loc de vis în care nu poți fi altfel, decât fericit!
Dar totul s-a schimbat când Theo- copilașul de doar unsprezece luni- a dispărut. Deși a fost căutat, nimeni nu a reușit să îl găsească. Fiecare membru al familiei a suferit enorm, unii din ei trăind cu sentimentul de vinovăție toată viața.

Atunci, CASA DE LÂNGĂ LAC a fost părăsită. Nimeni nu își mai dorea să locuiască în locul ce a fost, cândva, raiul lor.


Sadie este un detectiv foarte bun, dar care a făcut o greșeală ce nu poate fi ingorată de superiori. Pentru a atenua consecințele, Sadie își ia concediu și își vizitează bunicul în Cornwall. Deși cei doi au o relație deosebită, Sadie nu are puterea de a-i spune adevăratul motiv pentru care se află acolo.
Sadie obișnuia să alerge împreună cu cei doi câini, iar, într-una din zile, a dat peste casa părăsită. Sadie a fost atrasă de misterul pe care îl emana acel loc și, simțind nevoia de a își distrage atenția de la propriile probleme, a început să facă săpături, să caute fiecare piesă a puzzle-ului Edevane.
Detectivul a aflat că Alice Edevane- moștenitoarea casei-  încă trăia. Deși se aștepta la un posibil refuz, aceasta a hotărât să îi scrie pentru a primi acceptul de a intra în casă, prezentându-și intenția de a investiga dispariția fratelui ei.


Scrisoarea expediată de detectivul Spparow a zbuciumat lumea liniștită a scriitoarei, făcând-o pe aceasta să retrăiască acele zile de coșmar și  să reînvie vina ce și-a făcut loc în inima ei, încă de atunci.

Ce s-a întâmplat cu Theo și de ce este Alice măcinată de vină? Vă invit să descoperiți singuri!
 Casa de lângă lac se găsește pe Libris.ro în categoria Literatura Universală.37 de comentarii:

 1. Mulțumesc pentru recomandare! Cartea mă așteaptă si pe mine sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Este o carte foarte frumoasa! Îți recomand și Casa de la Riverton!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am tot auzit că este o carte bună, din cele scrise și de tine așa pare.Mă bate gândul s-o iau.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cartea asta mi-a atras atentia de cateva ori, dar recenzia ta m-a convins ca trebuie sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte incitanta aceasta prezentare. Am auzit si eu multe lucruri bune despre aceasta autoare si ma bate gandul sa o incerc si eu.

  RăspundețiȘtergere
 6. Abia astept sa citesc si eu cartea asta. Recenzia ta m-a convins. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Am auzit de aceasta carte acum ceva timp, dar nu am avut ocazia sa o citdsc. Recenzia ta suna foarte bine si m-ai facut foarte curioasa in legatura cu ea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să o citești! Sigur o să-ți placă! ;)

   Ștergere
  2. Daca mi-o recomanzi tu, cea care mi-a sugerat si cartile Ceceliei si ai avut mare dreptate, atunci nu am niciun dubiu ca aceasta carte mi-ar ajunge la suflet

   Ștergere
 8. E unul dintre romanele lui Kate Morton pe care nu l-am citit. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu am citit inca nimic de aceasta autoare,cred insa ca mi-ar placea cartile ei. Pare a avea un stil frumos de a scrie. Multumesc de recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 10. Titlul m-a intrigat de la inceput, dar recenzia ta m-a convins! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 11. Culmea e ca am o carte scrisa de ea, dar nu am citit inca. Asadar trebuie sa ma apuc din nou de reasezat titlurile in listea mea TBR. rECENZIA E FRUMOASA SI SE VEDE CA TI-A PLACUT CARTEA.

  RăspundețiȘtergere
 12. Mie imi place foarte mult Kate Morton! Am citit pana acum Gradina uitata, Casa de la Riverton, Orele indepartate si mi s-au parut super interesante

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am citit doar Gradina uitata si aceasta. Mai am de recuperat
   Bl

   Ștergere
 13. M-ai făcut şi mai curioasă în legătură cu cartea. Chiar trebuie să o citesc, mai ales că recenzia m-a lăsat cu semne de întrebare în legătură cu Theo <3

  RăspundețiȘtergere
 14. Foarte tentantă recenzia! Mulţumesc pentru recomandare! Voi căuta şi eu cartea, sunt convinsă că o să îmi placă.

  RăspundețiȘtergere
 15. Abia astept sa o citesc, mai ales ca Gradina uitata tocmai a devenit numarul 1 in clasamentul meu! Insa, asta daca supravietuiesc cartii de 10!!! :)))
  Laudele le stii deja!❤❤❤❤

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citeste #carteade10 cu gândul la aceasta 😂
   E pacat sa ramana necitită 😂

   Ștergere
 16. Recomand toate cartile scrise de aceasta autoare. Același stil de a scrie l-am regăsit și la Charlie Lovett in Povestea anticarului.

  RăspundețiȘtergere
 17. O carte buna!Toate cartile scrise de Morton sunt bune.Imi place prezentarea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca iti place prezentarea. Abia astept sa mai citesc ceva scris de ea!

   Ștergere
 18. O super carte! Trebuie neaparat sa citesc și eu !

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...