CHIRURGUL de TESS GERRITSEN



Dacă sunteți în căutarea unei cărți pline de suspans și suficient de "întortocheată" încât să vă absoarbă toată atenția, tocmai ați găsit-o! Chirurgul este o minunăție de carte ce se citește cu sufletul la gură și cu urechile "ciulite" la orice zgomot ce intră noaptea prin fereastra larg deschisă din cauza căldurii.

Catherine Cordell este un chirurg de succes din Boston. O femeie mândră, frumoasă, demnă și intimidantă. Colegii o respectă și are o viață profesională de invidiat. Dar ce nu știu colegii și ce încearcă Catherine să uite, este faptul că în urmă cu doi ani a fost victima unui nebun ce a violat-o și care intenționa să o omoare. Aceste lucruri s-au întâmplat in Savannah și atacatorul era un student ce se afla sub întrumarea ei.

Deși Catherine era hotărâtă să își recâștige viața și să îngroape acea poveste odată cu trupul atacatorului ei, când detectivul More s-a prezentat la spital pentru a discuta cu ea despre acele lucruri, a realizat, din nou, că niciodată nu va scăpa cu adevărat de acel nebun.

Probabil vi se pare ciudat și vă încruntați în acest moment la rândurile scrise de mine, doarece tocmai spusesem că atacatorul e mort... atunci de ce ar mai cerceta detectivii din nou acea poveste înfiorătoare? Pai, se pare că în Boston s-au înregistrat crime ce seamănă mult prea bine cu cele ale lui Andrew Capra- atacatorul lui Catherine din Savannah.

Catherine a răspuns întrebărilor cu un calm aparent, de necrezut. Un calm ce a făcut detectivii șă o privească cu alți ochi. Catherine lăsa să se vadă doar ce dorea, nu avea să se arate slabă și înspăimântată, cum se simțea. Catherine avea locuința bine securizată și singurele lucruri ce reușeau să treacă de acea barieră menită să țină răul departe, erau coșmarurile nemiloase.

Șocul a fost îngrozitor când Catherine a început să primească mesaje sub diferite forme de la CHIRURG- cel ce ucidea femeile din Boston, pândindu-le și vânându-le atunci când căldura învingea și lăsau geamul deschis. 

Deși, aparent, nu era nicio legătură între atacatorul lui Catherine din Savannah-acum mort- și CHIRURGUL din Boston, totuși Catherine era pe lista lui, era una din țintele alese de criminal. De ce atrage Catherine toți nebunii? Va reuși să scape de acest criminal sau va fi nevoită să retrăiască groaza de acum doi ani? Cine este acest chirurg și care este motivul pentru care ucide? Toate aceste întrebări și multe altele, mi-au ținut companie în ultimele zile.

Am apreciat mult faptul că și o poveste de iubire și-a făcut loc în toată această nebunie. A reușit să arunce câte o rază de speranță atunci când a fost cazul. Detaliile din spital m-au încântat peste măsură și m-am simțit de parcă aș fi fost lângă acei doctori în sala de operație. Aceste lucruri au făcut cartea să crească mult în ochii mei și să o recomand cu toată încrederea!

Etichete: , , , ,