CAPCANA PAIANJENULUI de ANDRADA COSMINA POSEDARU




În CAPCANA PĂIANJENULUI ne sunt prezentate patru cazuri interesante. Patru cadavre ce au ajuns pe masa lui Kai de disecție. Fiecare cadavru cu povestea și misterul lui, mister ce îl atrage pe Kai ca pe un magnet. Lui Kai îi place să facă parte din acțiune, să participe la interogatorii, să caute indicii și să scoată adevărul la suprafață. Oriunde cineva obișnuit vede o sinucidere, Kai găsește dovada că întregul caz este scena unei crime.

Kai este un medic legist singuratic, cu o înclinație spre deslușirea misterelor. Cu cât cazul pare mai complicat, cu atât el este mai încântat. Lucrează alături de doi detectivi ce, cu timpul, i-au devenit prieteni, chiar dacă el nu prea vrea să recunoască. Acesti doi detectivi îi cer ajutorul ori de câte ori au nevoie și sunt impresionați de puterea lui de deducție. 


Kai obișnuiește să își ajute o prietenă din facultate, ce acum e scriitoare, să aibă tot timpul materiale pentru cărțile sale. Olivia știe detaliile celor mai interesante cazuri, dar oare doar acest lucru o ține în preajma lui Kai? Cât timp își va mai duce acesta viața de singuratic?

Un bărbat ce s-a sinucis, o femeie ușoară înecată în cadă, modele ucise în cele mai bizare poziții și un copil dispărut. Toate acestea, aparent, nu au nicio legătură între ele, dar Kai începe să își dea seama că ceva nu e așa cum trebuie, că cineva îi urmărește toate mișcările. Cine să fie păianjenul ce se joacă cu viața lui Kai?  Cine face legătura între toate aceste cazuri și de ce?

Mi-a plăcut cărticica, deși am avut impresia că a fost încheiată puțin cam brusc. Mi-ar fi plăcut ca PĂIANJENUL să fie ceva mai greu de găsit. Mi-ar fi plăcut ca inteligența lui Kai să iasă și de data aceasta în evidență și să îl găsească într-un mod ceva mai ingenios!

Vă spun cu sinceritate că îmi place stilul autoarei, e diferit și reușește să te acapareze total. De curând am citit și NECUNOSCUTUL- recenzia aici, ce mi-a lăsat o părere și mai bună! 

Cărțile Andradei Cosmina Posedaru se găsesc aici.

Etichete: , , , ,