sâmbătă, 5 august 2017

A DOUA ȘANSĂ de KRISTIN HANNAH recenzie

Despre A DOUA ȘANSĂ am auzit multe lucruri, ciudat sau nu... toate bune! Acum că am citit-o, voi spune la rândul meu doar lucruri bune despre ea. 

E prima dată când citesc o carte scrisă de Kristin Hannah și mi-a plăcut mult modul cum scrie. Povestea a curs lin,a avut descrieri frumoase, a avut acțiune, a avut momente de melancolie, multă dramă, dar și fericire sau momente de care oricine și-ar dori să aibă parte ca mai apoi să le împacheteze frumos și să le păstreze într-un colț al minții, pentru momentele de tristețe ce cer o doză ridicată de optimism.

Am făcut greșeala de a nu citi titlul original (On Mystic Lake) și tot timpul dedicat acestei cărți, m-am gândit la cine s-a gândit autoarea când a ales titlul... La Annie care a primit șansa de a se redescoperi, la Blake- soțul ce a hotărât să-și părăsească familia după ce s-a îndrăgostit de altcineva, la Nick ce a avut ocazia să-și revadă iubirea din adolescență sau la fiica lui, Izzy, ce părea pierdută?  Acum când știu că titlul ales de autoare nu are nicio legătură cu gândurile mele, promit să citesc mereu titlul original, dar trebuie să recunosc că acesta e unul din cele mai inspirate titluri din colecția cărților romantice.

Annie este o soție și o mamă model! Soțul ei o știe, fiica ei o știe, tatăl ei o știe, prietenii ei o știu, chiar și ea o știe, dar tot ceea ce ea reprezintă, ultimii douăzeci de ani de "viață perfectă", se năruie sub vorbele soțului ei, Blake, atunci când îi cere divorțul. Acest lucru a luat-o pe neașteptate și nu știa cum să reacționeze, dar fiind sigură că Blake se va răzgândi, l-a convins să se gândească timp de trei luni, până fiica lor se va întoarce acasă.

Acum casa ei era insuportabil de tăcută și goală, așadar, mânată de impulsul de a scăpa de acolo și de dorința de a se redescoperi, pornește spre locul în care a crescut, spre casa părintească unde știe că va găsi alinare.

În Mystic locuia împreună cu tatăl ei ce avea veșnic o încurajare pentru ea, bătrânul era sigur că soțul ei se va răzgândi și o va căuta.

Zilele erau grele și pline de suspine pentru Annie, iar nopțile erau și mai insuportabile, așa că atunci când a auzit că vechiul ei prieten din adolescență trece printr-o perioadă grea, se hotărăște să-l viziteze și mai apoi să îi ofere ajutorul. 

Nick a devenit văduv de curând și se adapta foarte greu situației. Veșnic hărțuit de vinovăție și de durere, își ignoră pe cât posibil fiica și își varsă amarul în alcool. Deși era atras de Annie, știa că ea are o viață la care se va întoarce cândva și încerca să țină distanță. 

Izzy, fiica lui Nick, are doar vreo șase anișori și deja e plină de probleme. După ce mama ei a murit, tatăl nu mai e la fel, casa nu mai e la fel, mesele nu mai sunt la fel, hainele îi miros diferit, părul nu îi este îngrijit, ea nu mai poate scoate niciun cuvânt și, pe deasupra, este covinsă că dispare... nu își mai vede o mână și nici cealaltă nu e completă. Când prietena  lui mami și tati începe să se ocupe de ea, lucrurile parcă o iau pe drumul cel bun, o parte din probleme ei dispar, dar va scăpa vreodată de toate? Va mai reuși vreodată să zâmbească sau să își îmbrățișeze tatăl?

Voi ce ziceți... tatăl Annei are dreptate? Blake se va întoarce la ea? Annie va mai dori să părăsească colțul de rai redescoperit? Ce părere va avea familia ei despre noua Annie? Nick și Izzy vor mai fi vreodată o familie? 

Dacă aveți ocazia să citiți cartea, nu ezitați!

8 comentarii:

 1. Felicitări pentru recenzia minunată! 💖 Aceasta și „Privighetoarea” le am și eu pelistă...

  RăspundețiȘtergere
 2. Este o carte foarte frumoasă! Kristin Hannah scrie minunat! Dacă la iarna esti in cautare de carti cu tema Crăciunului, iti recomand "Dincolo de tacere", semnata tot de ea. E grozava!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc! Sper să nu uit titlul, căci sigur o să fiu în căutare!

   Ștergere
 3. suna foarte interesant. Felicitari pentru recenzie

  RăspundețiȘtergere
 4. Am cartea, dar e necitita. Chiar eram curioasă când am vazut ca te apuci de ea, dar acum pentru a o citi ar trebui sa o caut prin cutii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Merita cautata! Cred ca iti va placea!

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...