MICUȚA BALERINĂ de CORINA CÎNDEA recenzie


În ultima vreme am tot lăsat puțin timp înainte să scriu despre cartea  proaspăt terminată... nu mult, dar am tot avut impresia că trebuie să las subiectul să "se așeze" măcar câteva ore. Ei bine, acest lucru nu s-a aplicat și în cazul cărții MICUȚA BALERINĂ de Corina Cîndea, încă de când eram la ultimile pagini abia așteptam să vă vorbesc despre ea și să vă recomand să nu uitați să o puneți în bagajul ce-l luați în concediu, această carte o să vă relaxeze și o să vă încânte seara dedicată lecturii.  

Cărțile Corinei Cîndea

Deși urmărește cam aceeași linie ca și TRIPLU H(recenziile Aici și Aici) și MĂȘTI ȘI SECRETE( recenzia Aici ), MICUȚA BALERINĂ mi-a plăcut mai mult, iar acest lucru i se datorează Ryei și comportamentului ei matur.

Cu același stil lejer, Corina nu-i prezintă pe Rya și Jay, două persoane diferite ce ajung să aibă parte de o iubire cum alții pot doar visa. 

Rya are doar șaptesprezece ani și iese în evidență prin faptul că strălucește atunci când dansează.  Jay- fotbalist cunoscut și bărbat dorit de toate femeile- a fost fascinat de modul în care dansa și de zâmbetul ei. Deși este conștient de faptul că este minoră și nu ar trebui să se atingă de ea, atracția mult prea mare nu-l lasă să o îndepărteze. Rya simte aceleași lucruri pentru el și acceptă să înceapă o relație chiar dacă era conștientă că le va fi extrem de greu... pe lângă programul încărcat, mai erau și paparazzi ce aveau de gând să expună cele mai picante detalii.

Rya și prietena ei mergeau într-un depozit unde pasionații dansului se adunau și făceau ce le plăcea mai mult. Acolo l-a cunoscut pe Shane care s-a arătat interesat de ea, lucru deloc pe placul lui Jay. Deși Shane știa de existența lui Jay, nu își putea înfrâna sentimentele și încerca să fie cât mai mult în preajma ei.

Micuța balerină


Adevăratul chin a început atunci când Jay a intrat în campionat și Rya a început cursurile departe de casă. Cei doi se vedeau mai rar și Jay  era tot mai gelos. Vor reuși cei doi să treacă peste toate obstacolele apărute? Relația lor va rezista sau faptul că dragostea nu ține cont de distanță e doar un mit? 

Mă bucur mult că am avut ocazia să citesc această carte, singurul lucru oarecum deranjant a fost faptul că balerina de pe copertă este brunetă în condițiile în care Rya este o blondă superbă- acest lucru m-a debusolat într-o oare care măsură până am reușit să-mi fixez imaginea ei în minte.
  Rya va rămâne unul din personajele mele preferate, deoarece m-a încântat cu hotărârea de care a dat dovadă și modul în care își stabilea prioritățile. Deasemenea, caracterul lui Shane m-a cucerit și părinții ei m-au încântat. O felicit sincer pe autoare pentru modul în care crează personajele. 

Etichete: , ,