FATA DIN BROOKLYN de GUILLAUME MUSSO recenzie





Cu riscul de a mă repeta spun că în cărțile lui Musso am găsit cele mai frumoase povești de dragoste, cele mai sincere și reale dovezi de iubire. FATA DIN BROOKLYN nu face excepție, Musso s-a întrecut pe sine cu acest roman. M-a fascinat și încântat cu această poveste deopotrivă incitantă și tulburătoare.

În primă fază facem cunoștință cu un cuplu aflat pe culmile fericirii... Raphael își găsise sufletul pereche și mama potrivită pentru filul său. Anna era femeia perfectă din punctul său de vedere, dar faptul că refuza să vorbească despre trecutul său îl îngrijora deoarece, considera că într-un cuplu nu ar trebui să existe niciun fel de secrete.

Cu toată încrederea că Raphael este bărbatul ce-l aștepta de atât de mult timp, Anna a încercat să-i dezvăluie trecutul, mult prea șocant pentru a fi acceptat cu ușurință, cu ajutorul unei fotografii.

Cum a reacționat Raphael? Ca orice om întreg la minte.. a fugit cât a văzut cu ochii.

"La ce bun să pretinzi că iubești pe cineva dacă nu ești în stare să-l protejezi?"

 Dar nu după mult timp, poate impulsonat de iubirea ce i-o purta sau poate de faptul că era scriitor și știa că orice lucru nu este întotdeauna ceea ce pare, s-a întors hotărât să o asculte. Dar a ajuns prea târziu, deoarece Anna nu mai era acolo. Deși a încercat să dea de ea, nu a reușit și a hotărât să apeleze la Marc- prietenul său polițist pensionat pentru a-i da de urmă. Cei doi încep o anchetă de o amploare neașteptată, ce nu te lasă să lași cartea din mână!

"Adevărul este ca soarele. Lasă totul la vedere, dar el nu se lasă privit."- Victor Hugo


 Lucrurile iau o cu totul altă întorsătură și curând Raphael află lucruri ce o pun pe viitoarea lui soție într-o lumină nu prea favorabilă, dar descoperă și multe piste ce, deși par să nu ducă nicăieri, intuiția îl obligă să le cerceteze. Hotărât că pentru a rezolva o problemă trebuie să-i găsești baza, Raphael  face săpături adânci în trecutul Annei fără să fie conștient de faptul că trezește fantome demult adormite de oameni capabili de orice ca lucrurile să rămână așa. 

Este foarte greu să redai ceea ce simți când citești o carte scrisă de Musso, nu doar o dată mi s-a facut pielea de găină sau am simțit lacrimile înțepându-mi ochii, nu doar o dată mi s-au răsturnat toate scenariile formate și mi-am pierdut speranța că totul se va termina cu bine.

Această carte îți trezește o sensibilitate aparte, este o carte de te face să îți pui o mie de întrebări și te impulsionează să te revolți la nedreptățile lumii. Consider FATA DIN BROOKLYN de Guillaume Musso un must read ce se poate comanda de aici.

Mulțumesc mult Editurii ALL! Am citit romanul cu cea mai mare plăcere și cu sufletul la gură, de aceea simt nevoia să-l recomand și să-i ofer 5 steluțe pe goodreads!!!!!


Etichete: , , ,