CELE TREISPREZECE MOTIVE de Jay Asher



Crezi că vorbele se uită? Că glumele făcute pe seama altora sunt doar atât, glume? Că orice spui sau ce faci va fi șters de timp? Ei bine, citește această carte și nu vei mai îndrăzni să fii răutăcios, îți vei da seama ce impact poți avea asupra cuiva și te vei gândi serios dacă ai distrus vreo viață!

Poate vă gândiți că această carte îi convinge pe adolescenți că gândurile sinucigașe sunt normale, că au dreptul la astfel de decizii, dar să știți că este exact invers. În această carte se subliniază câtă nefericire poate aduce gestul acesta, că niciun motiv nu scuză o astfel de faptă și că dacă îți dorești poți primi ajutor! Deasemenea, se subliniază și faptul că vorbele aruncate la întâmplare, sau etichetele acordate celor din jur dor și distrug! De aceea recomand cu încredere!


Cley este diferit de colegii lui, el este serios, bun cu cei din jur, un băiat în care poți avea încredere, dar cu toate acestea și el este pe lista Hannei- colega și fata de care a fost îndrăgostit.

Cine este Hannah și despre ce listă vorbesc? 
Ea este coșmarul celor de pe listă, este o fată ce s-a sinucis, dar nu înainte de a întocmi o listă cu persoanele ce, consideră ea, au avut un rol în decizia ei. Și cum le explică ea aceste lucruri? Prin intermediul unor casete ce vor fi trimise de la unul la celălalt.

Clay a fost pur și simplu șocat când și-a dat seama ce conțin acele casete, era pe cât de îngrozit pe atât de fericit că are ocazia să-i mai audă vocea. Totuși, nu-și putea explica de ce e și el acolo.

Ce a fost nevoit să asculte i-a întors stomacul pe dos, l-a dat total peste cap și nu își imagina cum își va mai putea privi colegii implicați cu aceeași ochi. De la fata perfectă, drăguță și prietenoasă- la băiatul ce i-a oferit primul sărut, de la majoreta simpatică- la cel ce trebuia să-i fie prieten... toți au fost dezgoliți de secrete iar reputația le-a fost stricată în fața celor treisprezece implicați. Hannah a avut grijă să-i plimbe prin punctele cheie și să-i facă să trăiască cât se putea de bine experiențele ei.
 Dar credeți că fapta i-a fost justificată? Că într-adevăr apelat la singura soluție sau că a ales-o pe cea mai simplă?
Când mintea îți e otrăvită de răutățile celor din jur, oare chiar nu mai poți vedea raza aceea slăbuță de bunătate, de frumusețe? 

 Vă rog, în încheiere să ascultați și piesa de mai jos!

Etichete: , , , ,