COLABORATORI

miercuri, 10 mai 2017

URLET ÎN TĂCERE de MARINA NEAGU recenzie



Trebuie neapărat să-i mulțumesc Cătălinei pentru provocarea dată în grupul Prefață de carte și Porția de citit. Deși aveam în plan să citesc URLET ÎN TĂCERE, tot amânam și foarte rău făceam. Am descoperit un autor ce acum ocupă un loc în lista mea de autori preferați și o carte ce va rămâne mult timp în mintea mea. Stilul de scriere și umorul subtil plasat între rânduri, m-au făcut să nu simt când am citit cartea și am regretat că nu am și volumul II la îndemână. 

Deși pare o poveste încâlcită, treaba este foarte simplă... Sara a trecut printr-o traumă greu de imaginat. Să îți vezi părinții uciși cu sânge rece și să simți pe pielea ta cum apa îți invadează plămânii, fără să poți face ceva să te salvezi, este cu adevărat un lucru greu de imaginat. Inițial nu mi-am dat seama dacă faptul că Sara a fost salvată, a fost o minune sau blestem. Ea și-a petrecut următorii cinci ani într-o clinică, încercând să îngroape acea noapte în cel mai ascuns cătun al minții.

Când doctorii au hotărât că este pregătită, Sara s-a mutat din clinică la mătușa ei, a început cursurile și își petrecea timpul cu verișoara ei și prietenii acesteia. 

Deși toată lumea o avertiza în legătură cu cei mai "periculoși" băieți din școală, se pare că Sara îi atrăgea ca un magnet. 

Atât Damian cât și Markus, stăteau în jurul Sarei. Niciunul nu îi era indiferent, dar Markus avea ceva ce îi răscolea sufletul și o făcea să se simtă cu totul altă persoană.

Când Sara spera că poate avea o viață normală, lucrurile au început să se complice, simțea că cineva o urmărește continuu și avea tot felul de accidente ce ar fi trebuit să o omoare. Totuși, se trezea de parcă nimic nu s-ar fi petrecut... De ce semnele fizice nu erau, dar amintirea durerii era mai vie ca oricând? De ce Markus îi știa gândurile și de unde știa tot ce trăise ea în urmă cu cinci ani? Cine era Markus și de ce toți o sfătuiau să stea departe de el?

Multe întrebări mi-au ținut mintea ocupată și multe altele le-au luat locul după ce am terminat cartea, iar acum îmi doresc foarte mult următorul volum și orice a scris Marina Neagu. <3


6 comentarii:

  1. trecuta pe lista ,dar astept sa fie seria completa.Marina Neagu m-a cucerit cu Frumuseti monstruoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul că rămâi extrem de curios, doar la continuare îți e gândul. Urmează și la mine Frumuseți monstruoase.

      Ștergere
  2. Super, se pare ca si ție ți-a plăcut! Deci.. va trebui sa o iau si eu la citit in curând.

    RăspundețiȘtergere
  3. o carte superba pe care am devorat-o in mai putin de o zi, iar finalul m-a lasat sah mat.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)