sâmbătă, 6 mai 2017

SUFLET REBEL de NIEVES F JOY recenzie


Știți cum e când ai o carte pe lista de dorințe și autorul dorește să ți-o ofere? În caz că nu știți, vă spun eu... e super, e o senzație deosebită, primești o doză de fericire ce îți înseninează orice zi mohorâtă! Îți mulțumesc mult, dragă Nieves ❤!

Deși arată exact contrariul, Raisa este o fire rebelă, este o femeie ce are nevoie de libertate pentru a se simți împlinită, ce visează să călătorească, ce se stinge încet atunci când trebuie să se supună regulilor. Și exact de asta are parte! Chiar dacă îi transmite soțului ei, Steven, unele semnale de nemulțumire, nu îndrăznește să-l contrazică sau să nu i se supună. 

Nu știu dacă vreun alt personaj a reușit să-mi stârnească atâta repulsie ca Steven, în maxim 30 de pagini. Dacă ar fi să răspund la o întrebare veche ce circulă prin grupurile de lectură ("Cu ce personaj ți-ar plăcea să te întâlnești?"), răspunsul ar fi: " Cu Steven din Suflet rebel! Să-i trag vreo două, că prea le merită!" Steven este un bărbat bogat, ce se folosește de statutul și influența sa pentru a-și transforma partenera într-o femeie fără aspirații sau nemulțumiri. Genul de bărbat care consideră că totul i se cuvine, că nimic nu ar trebui să fie altfel decât hotărăște el. Cum să nu-l... urăști? 

Viața a arătat puțină milă pentru Raisa atunci când i-a oferit trei prieteni ce sunt capabili de orice, pentru a o ajuta. Susan, Jessica și Francois, sunt persoane independente și extrem de pornite împotriva nemernicul de Steven.

Un alt lucru ce o ajută pe Raisa să treacă peste nemulțumirile de acasă, este serviciul.  Ea adoră să fie redactor și se bucură de faptul că soțul ei nu are putere acolo. Lumea îi este zdruncinată atunci când apare un nou coleg, Race, un bărbat extrem de atrăgător, ce o face pe Raisa să simtă ce înseamnă dorința și ce greu este să îi reziști.

Race este fratele vitreg al Marei, șefa Raisei. Deși, la prima vedere, îți dă impresia că trăiește pentru a înnebuni femeile cu al său sex-appeal, are și alte preocupări sau plăceri. Este un împătimit al curselor de mașini și adoră să-și petreacă timpul cu nepotul său. Deasemenea, nu este genul de bărbat ce-și lasă trecutul în urmă, ocupându-se în permanență de îndreptarea propriilor greșeli. 

Aș vrea să vă spun că de acum înainte viața Raisei a devenit roz, dar dacă tot folosim culorile, aș alege un gri mult prea închis... Steven o abuzează în continuare și ea este pusă în situația de a-și hotărî viitorul. Chiar dacă are parte de multe susținere, se pare că greșeala făcută cu mulți ani în urmă, e tot mai greu de îndreptat. 

Dacă ești în căutarea unei cărți despre prietenie, despre chinul unor alegeri imposibil de luat, despre manipulare sau redescoperirea sinelui, tocmai ai găsit-o... SUFLET REBEL se poate comanda de AICI.

15 comentarii:

 1. Frumoasă recenzie, felicitări! si mie mi-a plăcut foarte mult, dar țin sa precizez ca daca la început Steven mi-a fost antipatic spre final mi-a fost milă de el

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Milă? Wow! Eşti prima! 😜
   Te pup! 😘

   Ștergere
  2. da mila,pentru ca mi s-a parut un barbat slab de inger si fricos. Si eu te pup :*

   Ștergere
 2. Poate sunt prea dura, dar mila și Steven nu se pupă, în viziunea mea!
  Pupici :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. si eu la ineput l-am urat,mai ales pentru ce ia facut Raisei ,dar la final ,atunci cand se ruga de el si am aflat in ce s-a bagat mi s-a facut mila de el.In general eu sunt ca avocatul diavolului,aproape tot timpul gasesc justificari si la cea mai rea persoana.

   Ștergere
  2. dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ce a facut si cu felul lui de as se comporta,doar ca uneori multe persoane care se comporta asa sunt demne de mila.

   Ștergere
  3. Iti înțeleg punctul de vedere :*

   Ștergere
  4. Și eu le caut justificări de cele mai multe ori. Nu ca sa iert persoanele acestea care se comporta altfel decât ar trebui, doar ca să identific semnele și să mă feresc mape viitor! Vorbesc la general 😜

   Ștergere
 3. Felicitările mele! O recenzie minunată, pe măsura poveştii!

  RăspundețiȘtergere
 4. sufletelul meu tanjesta dupa aceasta carte...felicitari pentru recenzie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar trebui sa-ti hrănesti sufletul cu minunatia asta! 😍

   Ștergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...