FATA DINAINTE de J. P. DELANEY recenzie



Știți care e avantajul unei zile ploioase? Ei bine, poți te ghemuiești sub o pătură călduroasă și să citești aproape fără întreruperi. Da, azi a fost una din zilele acelea lipsite de griji, în care am reușit să intru foarte bine în acțiunea unei cărți și să nu ies de acolo până la final. De fapt, în timp ce scriu aceste rânduri, încă sunt acolo, mă întreb ce o să se întâmple mai departe, cum o să se descurce noua chiriașă în acea casă... Cum care casă? Păi vă lămuresc imediat:

Emma și Jane sunt două femei ce nu au avut niciodată ocazia să se cunoască, dar au în comun mult mai multe lucruri decât multe alte persoane ce își petrec ceva timp împreună. Deși în perioade diferite, cele două femei au fost chiriașele aceleiași case ieșite din comun, au ajuns acolo după o perioadă dificilă din viața lor și au fost fermecate de același bărbat.

Edward- arhitectul acelei case- nu accepta pe oricine în acel loc, pentru a avea ocazia să închiriezi, trebuia să completezi un chestionar ce conținea o mulțime de întrebări care mai de care mai ciudate, trebuia să accepți faptul că ești monitorizat, să respecți tot felul de reguli și că răspunzi periodic altor chestionare. Dacă arhitectul te considera potrivit, erai invitat la un interviu față în față. Nu multă lume reușea să ajungă să locuiască acolo, dar și mai puțină lume rezista să locuiască în acea casă.

Emma s-a mutat acolo împreună cu iubitul ei, Simon, după ce fostul lor apartament a fost jefuit. Deși acea casă trebuia să fie un nou început pentru ei, nemulțumirile și minciunile au început să se ridice la suprafață și ce doi s-au separat. Emma a rămas în casă și a acceptat avansurile arhitectului.

Jane s-a mutat acolo după ce a suferit o pierdere uriașă... copilul ei mult dorit, s-a născut mort. Un chin pentru orice mamă, o perioadă greu de depășit, dar se pare că ea a găsit în acea casă liniștea de care avea mare nevoie. Pe lângă liniștea specifică locului, a găsit și un bărbat deosebit. Arhitectul i-a propus să aibă o relație și a încântat-o mereu cu atențiile lui.

Dar ce se întâmplă când toată lumea îi vorbește despre fata dinainte? Când observă cât de bine seamănă cu ea și cu soția moartă a lui Edward?

 Dacă te gândești că ești un bun "detectiv", că intuiești repede criminalul, sau că urmărești foarte ușor indiciile strecurate printre rânduri... e timpul să citești FATA DINAINTE!

Etichete: , , , , ,