CLUBUL IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ de CAROLE MATTHEWS recenzie




O, ce mult mi-a plăcut cartea aceasta! O carte cu adevărat delicioasă, o carte ce te face să simți gustul celei mai bune ciocolate, dar și gustul iubirii, dezamăgirii, a problemelor și mai ales, a prieteniei.

E imposibil să nu te identifici măcar puțin cu una din cele patru femei, sau poate că în fiecare găsești ceva  ce, la fel de bine, ar putea face parte din tine sau din viața ta!

E prima carte scrisă de Carole Matthews ce o citesc. Mi-a plăcut mult felul în care este scrisă. Umorul a fost prezent chiar și atunci când eroinele noastre treceau prin perioade nu prea fericite.

Lucy este fondatoarea CLUBULUI IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ, o persoană destul de împrăștiată, ce trece peste toate obstacolele folosindu-se de miraculoasa ciocolată. Ea este într-o relație de cinci ani, timp în care a tot sperat ca fiecare gafă a iubitului ei, Marcus, să fie ultima, să ajungă să o prețuiască așa cum merită și să-și creeze o familie. Deși Lucy nu se considera vreo frumusețe, atunci când relația ei se dovedește sortită eșecului, alți doi bărbați atrăgători îi dau târcoale. Dar oare ea va putea renunța cu adevărat la Marcus? Sau îi va permite în continuare să o folosească pe post de preș?

Autumn este genul de persoană ce, întâi de toate, se gândește la cei mai puțin norocoși. Faptul că familia ei este extrem de bogată, îi permite să lucreze la un centru ce ajută tinerii dependenți de droguri. Deși este o frumusețe, viața ei sentimentală e inexistentă. Ca o ironie a sorții,  când apare Făt Frumos, apare și fratele ei ce trece printr-o perioadă extrem de dificilă și Autumn, cum îi stă în caracter, se dedică total acestuia.

Nadia a renunțat la serviciu după ce fiul ei s-a născut. Soțul ei nu e de acord să lucreze. Dar lucrul acesta nu este singura ei problemă, faptul că soțul a devenit dependent de jocuri de noroc, o duce pe aceasta într-o stare groaznică. Acum are datorii uriașe și el nici măcar nu consideră jocurile o problemă.  Pare un coșmar, nu?

Chantal este și ea client fidel la PARADISUL CIOCOLATEI- localul ce a devenit sediul clubului. La prima vedere, nu te gândești că ea folosește ciocolata ca pe un tratament. Ea este bogată, are un serviciu bun, este frumoasă și bine văzută, dar problema ei se află în dormitor, soțul ei refuză să se apropie de ea. Viața sexuală nu este un lucru pe Chantal să-l lase la voia întâmplării... ea își găsește alinare în alte paturi, până când unul din amanți o jefuiește și încearcă să scoată cât mai mult de la ea. Va reuși Chantal să iasă basma curată și de data aceasta?

Cele patru prietene își dădeau adunarea de fiecare dată când una din ele avea o veste bună sau când trecea printr-o perioadă dificilă și avea nevoie de susținere. La Paradisul ciocolatei se delectau cu tot felul de bunătăți atât de bine descrise, încât te fac să salivezi.

Mi-a plăcut foarte mult relația creată între cele patru prietene,felul în care căutau soluții și își ofereau ajutorul... dar cum viața nu este niciodată prea simplă, prietenia lor este pusă și la încercări. Vor reuși să le depășească? 

După ce vă comandați CLUBUL IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ de Aici., aprovizionați-vă cu muuultă ciocolată, deoarece nu o să vă puteți abține. Mulțumesc Editurii ALL !


Etichete: , , ,