HOȚUL DE UMBRE de Marc Levy

E prima dată când citesc Marc Levy și sunt foarte încântată de ceea ce am descoperit în HOȚUL DE UMBRE... vise de copil, dezamăgiri, durere, speranță și fericire.



Poate vă întrebați de unde vine numele acestui roman, răspunsul este foarte simplu: personajul principal are aptitudinea de a fura umbrele oamenilor iar acestea îi șoptesc pur și simplu problemele adevăratului său stăpân... dar oare această aptitudine este un blestem sau o binecuvântare?

Facem cunoștință cu Hoțul de umbre într-un moment nu prea fericit pentru el... în prima săptămână de școală s-a ales cu o pedeapsă și tot atunci tatăl său l-a anunțat că îi va părăsi. Întreaga lui lume s-a năruit și sentimentul de vinovăție îi rodea suflețelul de copil. La toate supărările lui se mai adăuga și faptul că fetița de care era îndrăgostit se ținea de mână cu alt băiat, o adevărată tragedie la vârsta aceea. Singurul lucru ce îl ținea pe linia de plutire era prietenia lui Luc- fiul brutarului. Cei doi își petreceau cam tot timpul împreună și își făceau planuri de viitor.

Mama lui și-a pierdut strălucirea din privire imediat după plecarea soțului ei. Muncea mult și de multe ori nu mai reușea să stea de vorbă cu fiul său. Cu toate acestea, își dădea toată silința ca el să aibă tot ce avea nevoie și să aibă o copilărie fericită. 
În una din veri i-a dăruit fiului său,fără să își dea deama, cel mai minunat cadou. Cei doi și-au petrecut vacanța într-o stațiune unde Hoțul de umbre a cunoscut-o pe Clea- o fetiță mută cu "râs de violoncel".Deși a evitat să îi fure umbra, în cele din urmă tot i-a aflat tristețile ascune de restul lumii.
 Cei doi copii au avut parte de o vară de neuitat și între ei s-a creat o legătură unică. 

Ajuns la maturitate, băiatul nostru a început să studieze medicina, părăsindu-și mama și prietenul ce-l privea cu regret deoarece și el și-ar fi dorit să plece la facultate, dar datoria față de familie era mult mai importantă ca dorințele lui. Dar umbra lui Luc va rămâne pasivă la nefericirea lui? In ce mod folosește Hoțul de umbre această aptitudine? Va reuși acesta să lase trecutul în urmă și să își clădească un viitor? Vă invit să aflați citind HOȚUL DE UMBRE de Marc Levy!

Etichete: , , ,