VISUCY de Zanuka Lisandros -recenzie

Când vezi o astfel de copertă, nu poți decât să-ți dorești să afli ce poveste se află acolo. Așa am pățit și eu și mulțumesc Editurii Celestium  pentru frumosul exemplar.




Sincer vă spun că la începutul cărții am fost puțin debusolantă: vis, realitate, carduri de monitorizare, anul 2050 sau 1990, trăiri intense suportate de personajul nostru, bărbați diferiți în jurul ei, lipsuri mari în memoria Karinei... tot ce mi-am spus inițial a fost: O doamne, oare e nebună? Și poate dacă ar fi fost, viața Karinei ar fi fost mai simplă, dar povestea ei era mult mai complicată:

Karina este o tânără ce iubește să ajute oameni. Ea are un cabinet în care primește pacienții ce au nevoie să treacă peste anumite lucruri, ce au nevoie să se ierte și să se accepte, pentru a-și putea continua viața. Karina era o vindecătoare, dar avea și puteri de clarvăzătoare. Era o femeie fericită până ce  a fost presată să renunțe la activitatea ei, exact la fel ca în viața reală... atunci când deranjezi pe cineva "mai mare" ești sabotat, ești constrâns să renunți. 

În timpul ședințelor, Karina trăia toate sentimentele pacientului ei și nu doar o dată m-am îngrozit de ceea ce accepta senină să trăiască, să simtă pentru binele celui de lângă ea.

Curând am făcut cunoștință și cu Alide- o tânără măicuță ce stătea într-o mănăstire alături de alți oameni ai bisericii, printre care Părintele Dan și Patriarhul Grigore, ce au un rol important în carte. 
Deși eram sigură că părintele Dan era demonul cel mare, autoarea m-a surprins cu întorsătura situației. Patriarhul m-a intrigat complet, secretele lui și modul de a acționa, mi-a întărit ideea că aparențele sunt înșelătoare.

Lucrurile ce mi-au pus din nou mintea la contribuție, erau visele! Karina avea des parte de vise intense, vise periculoase, vise ce se jucau cu mintea ei și a mea. Am fost extrem de curioasă să aflu ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar trezi la timp și curiozitatea mi-a fost satisfăcută :) .

Eu personal, consider că Visucy poate fi așezată ușor pe un raft al cărților spirituale, chiar puțin filozofice, deoarece autoarea dezbate pe alocuri astfel de idei.

Dacă sunteți curioși să aflați ce este Visucy, ce legătură este intre Karina și Alide, sau cum va evolua povestea, vă invit să vizitați site-ul editurii și să o cumpărați de aici.

Etichete: , , ,