Să o cunoaștem mai bine pe Nieves F. Joy



Am avut ocazia să discut cu Nieves F. Joy  și am avut plăcerea să descopăr un om cald și plin de umor, o adevărată plăcere să vorbești cu ea!
Vă invit să cunoașteți și voi o părticică din autoarea romanului SUFLET REBEL- primul volum al seriei PARADOXUL IUBIRII:

1.        Descrie-te într-un cuvânt!
Un cuvânt? Normală. Sunt o persoană care nu iese în evdență și nici nu caută acest lucru. Mai sparg tiparele, cu temperamentul meu, dar asta e alta poveste. 🙂

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
Bey, visam să devin educatoare. Am mizat pe Pedagogic, dar a intervenit ceva și mi-a schimbat planurile. Acum, c-a fost soarta sau cine știe cum s-au aliniat planetele în perioada aceea, nu regret.
3.       Calități....cum le pui în evidență?
Unica calitate pe care o etalez nestingherită, este scrisul, pe care îl pun în evidență cu pasiunea cu care mă implic în fiecare proiect al meu. Restul... Nu prea sunt o persoana care să stea să analizeze dacă și câte calități are, așadar, nu știu dacă am și câte sunt.

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Nu ascund nimic. Am afirmat întotdeauna că sunt cea mai dificilă persoană. Că din pricina caracterului meu mai reticient, cei care nu ajung să mă cunoască cu adevarat, mă etichetează într-un fel sau altul. Dar niciodată nu m-am dat altfel decât sunt. Prefer să știe lumea cu cine stă de vorbă, ca să mă scutesc de probleme pe parcurs.

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Simpluuu! Aș scrie! Am inceput să scriu pe caiete și uneori îmi lipsește chestia asta. Dar dacă nu aș avea nici posibilitatea asta, ca mod de relaxare, aș asculta muzică. E o alta manie de-a mea.

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Te-ai aștepta să-mi ridic părinții în slăvi, sau o persoană anume. N-o voi face. Consider că singurile chestii care m-a ajutat să devin cine sunt, au fost experiențele prin care am trecut. După ce mi-a crescut fiica, ea a fost cea care a definitivat procesul de maturizare. Pentru ea mă străduiesc să fiu un om care merită această denumire. Pentru ca ochii ei să strălucească de mândrie că sunt mama ei, sunt dispusă să fac absolut orice.

7. Cine este cel mai mare fan al tău?
Fan? E mult spus! Nu sunt Fuego! 😁 Pot spune, cel mult, că am cititori fideli, dar și asta ar însemna să-ți înșirui toată lista mea. Eu le mulțumesc pentru susținerea permanentă și necondiționată, pentru oamenii care sunt și pentru toate momentele când îmi dau imboldul să mă așez la taste. Ei se știu care sunt și știu cât îi apreciez pe fiecare în parte. Știu că nu voi găsi niciodată cuvinte să le mulțumesc doar că sunt acolo. Știu că se gândesc la mine, așa cum și eu 
mă gândesc la ei, de fiecare dată când scriu.

8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Pot să-ți spun ce să nu se învețe în școli? Tot ce ține de științele exacte, asta în cazul în care un elev nu are intenția să facă o carieră într-un domeniu în care să-i fie trebuincios cumulul acela de informații care cam multora le intră pe o ureche și le iese pe amandouă. Te-ai prins că am ceva cu științele exacte, nu? Să nu ne înțelegem greșit! Nu cu matematica de bază, fizica de bază, chimia, istoria, geografia, biologia. Dar când intervine chimia organică, fizica quantică, la niște elevi de clasa a zecea, ah, sincer iți spun că mi se zbârlește părul pe mine. 🙂

9. În loc de "la revedere".

Nu uitați să visați! Nu neapărat întotdeauna cu ochii deschiși. Nu la fiecare pas. Ci cu moderație. Visurile sunt singurele care nu costă nimic, iar când unul ajunge să fie realizat, nu există satisfacție mai mare. Uitând să visăm, uităm să ne detașăm de problemele cotidiene și inevitabil, ajungem roboți. Îți multumesc, Adriana, pentru că te-ai gâdit la mine și vouă, celor care citiți aceste rânduri, vă trimit una bucată îmbrățișare de urs! 🙂



Îți mulțumesc mult și îți doresc mult succes!!! SUFLET REBEL se găsește pe site-ul Editurii Librex.

Etichete: , , , ,