COLABORATORI

miercuri, 15 martie 2017

Să o cunoaștem mai bine pe Georgiana Vâju

Cum Nu te împiedica de mine, te implor!, este romanul momentului, mi-am zis că trebuie neapărat să aflu mai multe despre autoarea ce a făcut grupurile de lectură să fie pline de poze sau idei despre acceași carte. Am avut plăcerea să discut cu Georgiana și m-am bucurat că a acceptat să răspundă intrebărilor mele... Enjoy it!



1.            Descrie-te într-un cuvânt!
Să știi că oricât de ciudat ar părea, nu sunt mai mult decât o femeie normală. Am preocupări comune, nimic straniu sau ciudat, nu sunt cu nimic ieșită din tipar. Sincer, întrebarea asta îmi roade creierii; treci peste. 

2.            Ce voiai sa te faci cand vei creste mare?
Asistentă medicală. Asta în prima tinerețe, să zic așa, adică pe la 5 – 6 ani. Apoi am crescut și mi-au crescut și pretențiile, voiam să mă fac doctor.  Nu, nu voiam să mă fac scriitoare, nici prin cap nu mi-a trecut vreodată.

3.            Calități....cum le pui în evidență?
Mă folosesc de toate resursele pe care mi le-a dat Dumnezeu și societatea, uneori mai cu modestie, alteori abuzez de ele. Chestiune de moment și de percepție.

4.            Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Cred că încerc să le ascund, nu știu însă dacă-mi iese. Sper că da. Nu mă folosesc de ele, ar fi un dezastru.

 5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
 Ei na! Nu intuești răsăunsul? Le-aș scrie!

 6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Părinții intâi de toate, apoi eu singură și în cele din urmă, societatea.

 7. Cine este cel mai mare fan al tău?
 Eu!  Eu sunt și fanul și criticul meu. ) Habar nu am. Nu mă văd ca pe un obiect al adorației, de fapt urăsc asta.

 8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Nu m-am gândit nicicând la asta. Acum că mă întrebi, cred că aș înșirui mai multe, nu doar una:  Mircea Eliade, ”Maitreyi”, Mihail Drumeș ” Invitație la vals”, dacă mă forțezi să spun una o să aleg ”Roșu și negru ” a lui Stendhal. Desigur, sunt subiectivă, pentru că ador romanele romance, am scos din discuție alte genuri.  Mie mi-au plăcut cele enumerate mai sus, consider că m-au educat pentru viață într-o perioadă în care eram destul de confuză.  Asta pe la liceu. În stadiu primar și gimazial e suficientă limba română. Eu una recunosc că nu am citit aproape nimic din lectura aceea obligatorie. O consideram o maximă teroare. Poate doar ” Enigma Otiliei”... nu mai știu...

 9. În loc de "la revedere".
Mi-a făcut plăcere și îți mulțumesc pentru atenție și interes. Le mulțumesc pe acestă cale ‒  încă o dată ‒  și cititorilor mei, oamenilor care m-au făcut bucuroasă și foarte fericită.

Eu îți mulțumesc pentru timpul acordat și îți doresc mult succes!



Cartea Georgianei o găsiți de site-ul Editurii Quantum Publishers, sau pe Elefant.

4 comentarii:

Spune-mi părerea ta:)