Să o cunoaștem mai bine pe Corina Cîndea

După ce am citit TRIPLU H (recenzie aici și aici), mi-am dorit să aflu mai multe despre Corina Cîndea...cum celelalte cărți ale ei încă nu au ajuns în biblioteca mea, am rugat-o să răspundă întrebărilor mele:

1. Descrie-te într-un cuvânt! 
Glumeață.

2. Ce voiai sa te faci cand vei creste mare? 
Contabilă. Dintotdeauna asta mi-am dorit și asta m-am făcut. Când eram mică, îi terminam mamei minele de la toate pixurile umplând foi întregi cu numere și îmi plac și acum cifrele la fel de mult.

3. Calități....cum le pui în evidență? 
Din punctul meu de vedere, calitățile sunt ceva ce se remarcă oricum, fără a le pune în evidență, de aceea sunt calități. Dacă ești bun la suflet, de exemplu, ești bun pentru că așa te percep cei din jurul tău, nu pentru că tu crezi asta. Atunci când te străduiești să te comporți într-un anumit fel, pentru a scoate ceva în evidență, eu aș spune că e teatru.

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele? 
Este în firea omului să încerce să își ascundă defectele, unii dintre noi având chiar complexe de inferioritate din cauza lor. Sunt de părere că un defect recunoscut nu mai este atât de evident, este mai ușor acceptat de cei din jur și, implicit, te împaci și tu mai ușor cu el. În ce mă privește, prefer să cred că nici nu le ascund, nici nu mă ascund după ele. Încerc să le atenuez.

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți? 
Pentru mine, ăsta ar fi un adevărat coșmar. Nu știu ce m-aș face. Probabil că mi-aș inventa singură niște povești.

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi? 
În primul rând, părinții. Ei sunt cei care au pus bazele persoanei care sunt acum. Apoi școala, prietenii, societatea, viața. Toate au avut un anumit impact și influență asupra mea. Fiecare prietenie sau dezamăgire, fie lecție de viață m-au transformat în ceea ce sunt eu, cea de acum și probabil că o să mă mai schimb de-a lungul anilor. În bine, sper eu!

7. Cine este cel mai mare fan al tău? 
Sunt multe persoane care m-au susținut de la primele rânduri pe care le-am scris, care îmi sunt și acum alături; mi-au citit toate cărțile sau au venit de la sute de kilometri să mă cunoască, mi-au fost alături la lansări. Și le-aș enumera oricât de mult mi-ar lua, însă mă tem să nu uit pe cineva din greșeală și nu îmi doresc asta, așa că nu o să dau nume.

8. Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Nimic obligatoriu! Au fost cărți pe care le-am citit doar pentru că mi s-a impus asta în anii de școală și, din această cauză, nu m-am bucurat de lectură. Dacă aș fi învățătoare sau profesor, aș impune doar genul. Într-o săptămână, toată lumea să citească o poveste, de exemplu. Sau o carte de aventuri. Apoi fiecare să o povestească în câteva cuvinte, să spună ce i-a plăcut și ce nu. Copiii ar putea fi tentați să citească și alte povești despre care au auzit de la colegii lor, li s-ar trezi interesul și cred că ar discuta și între ei despre ce au citit. Când toată lumea citește același lucru și încă într-un mod forțat, dispare plăcerea. Nu-mi amintesc să fi discutat vreodată în pauze cu colegii despre o lectură obligatorie, dar știu sigur că am discutat despre cărțile pe care le citeam fiindcă așa doream.

9. În loc de "la revedere".
Fiindcă a venit, în sfârșit, luna martie, vă doresc o primăvară frumoasă, plină de lecturi pe gustul fiecăruia dintre voi!


Îți mulțumesc, dragă Corina!
Cărțile ei le găsiți pe site-ul editurii Librex..

Etichete: , ,