Să îl cunoaștem mai bine pe Allex Trușcă

Allex Trușcă ne-a permis să aflăm cine stă în spatele romanului fantasy, Nebunul Alb-recenzia Aici. Vă invit să vă bucurați de acest interviu:



1. Descrie-te într-un cuvânt!
Păi … dacă aș ști germană, mi-ar fi ușor, l-aș scrie pe o jumătate de pagină. Aș fi putut încerca să aleg CONTROVERSAT, dar cred că mai degrabă mi se potrivește VISĂTOR. Nu neapărat genul de visător care e mereu cu capul în nori și riscă să cadă într-o gură de canal, ci mai degrabă acela cu o imaginație bogată, putând găsi ceva amuzant și în mijlocul unei biserici dar și la coada de la supermarket.

2. Ce voiai sa te faci cand vei creste mare?
Aoleu…. Mi-e și rușine să le spun pe toate. Să încep cu începutul. Prima dată mi-am dorit să-mi fac o cetate pe malul râului care trece pe la marginea satului în care am copilărit și de acolo să cuceresc orașul vecin. Cand mi-am dat seama că e mai greu decât m-am așteptat,  mi-am dorit ocupații mai lumești: preot, lăutar (), militar, pilot de luptă și în cele din urmă IT-ist. Pe lângă toate astea, am vrut și să scriu. 

3. Calități....cum le pui în evidență?
Nu știu ce să spun… mă așez într-un colț și aștept să le descopere ceilalți? Aș putea să fac o listă și să le dau celorlalți să le bifeze? Nu aș vrea să dau totul pe față așa direct…

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Mi-e greu să mă ascund, sunt suficient de măricel (asta spusă cu indulgență, of course). Pai dacă lumea nu le observă la timp, le spun eu la ce să se aștepte de la mine. Sunt ușoooor egoist, egocentrist,  (dar nu e vina mea, e de la zodie, alinierea planetelor, Mercur în retrograd, etc) și uneori cam nehotărât. Și nerăbdător, mai ales când mi-e și foame. 

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Pai le-aș inventa sau aș scrie pe pereți. Nu aș desena, că sunt total pe lângă…

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Cred că, la fel ca pe majoritatea, primele modele în viață ne-au fost părinții. Mama a fost cea care mă motiva  să citesc, să învăț (chiar dacă am devenit uneori prea competitiv – dar mă tratez ). Uneori, eu adormeam iar ea se chinuia să îmi rezolve problemele de geometrie, apoi mă trezea să mi le explice și să-mi fac tema. Apoi am crescut, și mi-am luat zborul, dar mi-a rămas mereu în minte imaginea ei când ma ajuta la teme sau când o așteptam să vină de la serviciu.

7. Cine este cel mai mare fan al tău?
Toți fanii să apeleze la mine . Încă n-am ajuns să am fani ca Michael Jackson, poate doar postum . Prefer să le spun prieteni și susținători.  Cred că prietena mea, a fost prima susținătoare, ei îi ceream parerea de fiecare dată. Și îi plăcea.  Apoi, au mai fost niște prieteni de la un curs de NLP. Ulterior am cunoscut-o pe Leila Sandra Coroian, cine n-a auzit de ea? :P De fapt, cu Leila e reciproc. Și tot la prieteni și susținători, aș putea include două bloggerițe fooooarte simpatice, Adriana și Cătălina   

8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Cred că pentru clasele primare, aș crede că ar trebui studiat “Micul Prinț”, sunt de parere că sunt multe de învățat din el. De fapt, cred că ar trebui studiată de mai multe ori. Cred că aș putea inșira mai multe, dar aleg să nu o fac. Cred că ar trebui studiat cât mai multe, dar într-un alt mod decât acum.

9. În loc de "la revedere".
Citiți. Urmați-vă visele. Daca vă e frică, gândiți-vă ca nu sunteți singurii în situația asta. Sunt mulți oameni care își doreau să zboare, dar le-a fost frică de înălțime. Vă urez tuturor să reușiți să le urmați. Apoi aveți compasiune pentru cei care au abandonat, însă nu-i lăsați să vă umbrească bucuriile. Și să nu uit, curând apare Nebunul Alb la Editura Quantum Publishers , sper să crească numărul de fani. Pe curând!


Îți mulțumesc, Allex, pentru răspunsurile originale și pline de succes! Îți urez mult succes și inspirație, căci abia aștept să citesc și volumul doi 😀! Iar pentru fani... nu-ți fă griji, la cât de bună e cartea, sigur vor fi mulți!

Etichete: , ,