POTENȚIALUL EROTIC AL SOȚIEI MELE de David Foenkinos



Sincer... de nu era această provocare în grupul nostru, Prefață de carte, nu cred că aș fi ales prea curând această carte. Deși, POTENȚIALUL EROTIC  AL SOȚIEI MELE, are doar 62 de pagini, nu am citit-o atât de ușor pe cât mă așteptam.

În această carte facem cunoștință cu Hector- un om ce duce o viață anostă, un om ce colecționează orice prinde- acestă activitate fiind singura ce îi face inima să tresară.

Curând ne dăm seama că Hector ce cam nemulțumit de viața lui și că acest lucru îl împinge să se sinucidă.

Norocos, sau ghionist... depinde cum privești lucrurile, manevra de a-și lua viața nu are succes și Hector trebuie să învețe să își reia viața plicticoasă și de e posibil, să facă în așa fel încât cei din jurul lui să nu își dea seama de căderea ce a suferit-o.

Hotărât să își apere reputația, acesta a găsit minciuna perfectă... să spună că în tot acest timp a vizitat Statele. Și cum nu poți spune o minciună de această amploare fără să faci cercetarea necesară, Hector a plecat să găsească cartea din care va putea învăța tot ceea ce ar trebui să știe un turist despre State. Acolo a cunoscut-o pe Brigette, o femeie ce avea același scop ca și el, să își mintă apropiații că a vizitat Statele.

Se pare că soarele a răsărit pe strada lui Hector și lucrurile au început să se așeze pentru el: a reușit să stea departe de colecțiile nesănătoase, relația lui cu Brigette a înflorit, și-a schimbat locul de muncă și era pur și simplu fericit! Dar oare așa vor rămâne lucrurile? Sau gândurile negre îi vor inunda iar mintea? Oare Hector va reuși să facă față lucrurilor ce o să-i marcheze existența? Va putea face față erotismului soției sale? Îi va permite acest lucru să mai gândească corect?

Nu aș putea să spun că am fost prea încântată când am văzut despre ce este vorba în această carte, dar acum, ajunsă la final, pot să spun că nu regret că am citit-o!

Mulțumesc pentru provocare, abia o aștept pe următoarea!

Etichete: , , ,