ISSABEL de Magdalena Iugulescu




Când citești o carte ca Issabel, nu poți să o citești cu indiferență și asta pentru că oricare dintre noi cunoaște măcar o persoană ce a plecat în străinătate cu gândul de a strânge ceva mai mult decât ar putea să strângă în țară. Cu siguranță acest lucru, dar și modul în care este scrisă cartea, m-au făcut să o citesc cu drag. După ce citești ISSABEL, nu o să mai privești cu aceeași ochi femeile ce se sacrifică plecând din țară lor pentru a îngriji bătrânii Europei.

Când Mara a ajuns în casa doamnei de care trebuia să aibă grijă, m-am gândit că a dat norocul peste ea, că va avea parte de o experiență plăcută și în același timp își va atinge și scopul propus. Dar cum deseori aparențele înșală, drăguța Issabel, s-a transformat în coșmarul  oricărei îngrijitoare.

Gândește-te cum ar fi să fii umilită când tu îți dorești să ajuți, să fii ironizată și jignită când tu îți dai tot interesul ca ea să se simtă bine, să fii trezită în mod repetat noaptea doar pentru distracția doamnei... e groaznic, cu siguranță eu nu aș putea suporta așa ceva, dar Mara a dat dovadă de prea multă bunătate și și-a adunat toate forțele să reziste măcar celor trei luni promise prietenei ei ce a recomandat-o.

Issabel era o persoană imprevizibilă , nu prea știai la ce să te aștepți de la ea, ba era rece sau răutăcioasă , ba era indiferentă și pierdută în propriile gânduri. Când Mara a descoperit cutia cu scrisori, am sperat ca acolo să fie răspunsul comportamentului ei și totodată drumul spre inima ei și liniștea Marei.

Mara a reușit să își facă cunoștințe și să aibă parte de ieșiri relaxante ce îi ridicau moralul.

Mi-a plăcut perseverența de care a dat dovadă, mi-au plăcut foarte mult plimbările Marei la mare, mi-a plăcut modul în care împrejurimile erau descrise... aproape că am simțit răcoarea apei și razele soarelui pe piele. Deasemenea, jurnalele Marei de călătorie mi-au oferit momente plăcute și noi locuri de vizitat la lista de dorințe.

Dacă doriți să aflați întreaga poveste a Marei și a Issabelei, dar și a Issabelei și a lui Georggio, vă invit să cumpărați cartea de la Editura Tipomoldova
.




Etichete: , , ,