Să o cunoaștem mai bine pe Elena Ștefan

Pe Elena Ștefan deja o cunoaștem cu toții, știm că este autoarea a două frumoase cărți: Așa am fost eu(recenzie aici) și Poveștile micuței Ra(părerea Maiei aici). Elena a acceptat cu drag să răspundă intrebărilor și astfel, voi aveți o lectură interesantă la cafeaua de duminică dimineața:




1. Descrie-te într-un cuvânt!
Când mă simt un cocktail de trăiri, de stări, mi-e greu să mă definesc printr-un cuvânt. Hai să zicem....infinită. E o noțiune pe care n-am înțeles-o niciodată, m-a fascinat, m-a enervat, m-a intrigat...cam așa stau lucrurile și cu mine.

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?
Am visat la multe. Mai toate aveau la bază cercetarea. Mi-am dorit să fiu arheolog, psiholog, actiță, dar am rămas la scris, astfel, îmi descopăr culmile imaginației și trăirilor.

3. Calități....cum le pui în evidență?
Ce aș putea eu să consider calitate, se poate transforma foarte ușor în defect pentru cei din jur. Se întâmplă foarte ușor în zilele noastre. Rezumându-mă la calitățile de autoare, încerc să le îmbunătățesc prin lectură, scris, contopire cu  natura...și alte activități frumoase care dezvoltă frumosul din inimă, un frumos necesar zămislirii jocurilor de cuvinte.

4. Defecte...le ascunzi sau te ascunzi după ele?
Defecte? Am multe....dar sunt la o vârstă la care nu mai am resursele necesare să mă mai joc de-a caracterul, să fac pe plac, să fiu pe plac. Am înțeles că nu-mi cântă cocoșul pe gardul nimănui și mă manifest așa cum sunt. Nu țin pe nimeni lângă mine și nu caut compania nimănui. 

5. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?
Le-aș inventa! Cum ar suna...Elena –inventatoarea cărților? :))

6. Cine te-a format, ca sa devii omul de azi?
Baza a fost pusă de părinți, apoi de profesori. În ambele cazuri, am fost binecuvantată pentru că am avut parte de oameni speciali, spirituali, inteligenți, cu adevărate valori. Per ansamblu, ne modelează Dumnezeu prin viața pe care ne-o oferă s-o trăim.


7. Cine este cel mai mare fan al tău?
Încă nu m-am decis cui ofer locul întâi. :))


8.Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?
Așa s-au amețit lucrurile în învățământ, încât părerea mea mai lipsea.
Ce să zic? Mie îmi place lectura…aș face o listă lungă cu lucrări scrise de autori români și aș suplimenta orele de literatură. 


9. În loc de "la revedere".
Iubiți și zâmbiți!

Îți mulțumesc pentru că ai acceptat să raspunzi întrebărilor mele și că ne-ai permis să te cunoaștem mai bine! Îți doresc mult succes! Pupici!




Dacă încă nu ați cumpărat cărțile Elenei, le puteți achiziționa de aici și aici, cu siguranță vă vor plăcea!

Etichete: , , , ,