Nevăzuții/ The unseen- Katherine Webb *** Recenzie




  După ce am citit cartea de debut a autoarei mi-am dorit să o citesc și pe cea de-a doua, pentru că mi-a plăcut atât stilul de scriere cât și modul prin care alege să ne facă cunoscută povestea. Aidoma lui Kate Morton, acțiunea ei se conturează parcă după o schemă: un secret din trecut așteaptă în prezent ca sa fie descoperit și elucidat. Deși și în prima carte a fost la fel, nu am simțit nici repetiție, nici asemănare, ba chiar am admirat originalitatea ideilor.


  În "Nevăzuții" ideea de bază se inspira din alte lucrări ale unor scriitori consacrați în domeniul Teosofiei.

Sa nu va gândiți că romanul acesta este unul științific, nicidecum, doar că prin această precizare înțelegeți mai bine activitatea unui personaj și ideile în care credea.

 Totul începe când este descoperit cadavrul unui soldat din războiul mondial, atât de bine conservat încât i se puteau încă vedea trăsăturile, plus o cutie foarte bine sigilată care conținea doua scrisori. Aparent nu erau scrise de cineva familiar pentru că formula de adresare nu sugera asta iar ce era și mai intrigant era faptul că aceste doua scrisori nu era succesive, dar ambele evidențiau același lucru: un secret oribil care era păstrat, o crima odioasă rămasă nedescoperită și un copil rămas fără tată.

 Ryan, cel care se ocupa cu studiul cadavrului, o cheama pe Leah, fosta lui iubita, o jurnalistă extrem de curioasă care abia așteaptă sa își bage nasul în treburile altora. Chiar dacă Leah pare îngrozită la gândul ca va fi alături de Ryan, misterul trebuie elucidat. Așa că încep reconstituirea pașilor soldatului, care îi poată cu un secol înapoi în timp.


 Cat era menajera în casa tatălui sau. Era fiica bătrână a acestuia. Singurul ei beneficiu era ca tatăl ei dorea sa îi dea o educație iar ea știe deja sa citească și are propriile idei. Devine combatantă pentru drepturile femeii. Asta îi aduce însă închisoare.  Este arestată împreună cu prietena ei iar arestul lasă urme adânci și în viata și în sănătatea ei.

 Prin intervenția stăpânului sau, mai exact arestul tatălui sau de care nimeni nu știa, este eliberata și trimisa în casa unui paroh pentru a fi slujitoare, unde va avea parte de multe încercări.

Ce s-a intamplat cu Cat? Al cui este cadavrul? Vor reusi Ryan si Leah să dezgroape secretele vechi? Și cel mai important... cine sunt nevăzuții?

 Dacă sunteți curioși, găsiți Nevăzuții de Katherine Webb pe site-ul Editurii All, adică Aici.

Etichete: , , ,