CENTRAL PARK de Guillaume Musso

Când Cătălina de la Porția de citit  îți spune că e neapărat să citești o anumită carte, ce faci? Pai o citești și apoi ești recunoscătoare pentru puterea ei de convingere 😍. Mulțumesc mult pentru recomandare!





Îmi place Musso, extrem de mult... și știți de ce? Pai pentru că și în cele mai bune thrillere ale lui, surprinzi un romantism aparte❤, pentru că are un stil deosebit de a scoate în evidență atât partea proastă a vieții, cât și partea bună!


În Central Park facem cunoștință cu Alice- o polițistă din brigada criminalistică a Parisului, o femeie puternică și pasionată de munca ei, dar care este greu încercată de viață.


Voi ce ați face dacă după o petrecere cu prietenele, v-ați trezi într-un parc dintr-o țară straină, fără acte sau bani la voi și legată prin cătușe de un străin? Mai adăugați și o cămașă plină de sânge, un pistol și numere scrijelite cu un cuțit pe brațul străinului... puteți să vă imaginați un astfel de scenariu? Eu una nu aș ieși bine din așa ceva. În schimb, Alice a făcut ceea ce știa ea mai bine în situația aceasta și a permis polițistei din ea să se ocupe de această problemă.

Fără posibilitatea de a apela la ajutorul poliției, cei doi au hotărât să dezlege misterul ajutându-se telefonic de cel mai bun prieten şi colegul lui Alice.

 Noul ei "prieten" de care era legată, s-a prezentat ca fiind un cântăreț de jazz pe nume Gabriel. Acesta s-a dovedit un tip plin de farmec și surprinzător de calm în situația dată.

Alice ne dă o adevărată lecție despre ce înseamnă munca în poliție, improvizând la tot pasul și ajutându-se de ceea ce era în jurul lor.

Dar ce se întâmplă când Alice află că Gabriel nu este cine susține că e? Cine este el de fapt? Ce se întâmplă când îndoiala pune stăpânire pe ea și nu mai știe în cine poate avea incredere? Cum credeți că va reacționa Alice când cel mai negru coșmar se intoarce din trecut și amenință să distrugă ceea ce a mai rămas din ea și din viața ei?

În paralel ne este prezent și trecutul lui Alice. Aceasta a trăit o poveste frumoasă, dar ce a avut un  final odios. O adevărată lecție despre acceptarea limitelor și stabilirea prioritățior.

I-am oferit cărții 5 steluțe pe Goodreads și o recomand cu toată încrederea!

Etichete: , , ,