ULTIMELE CAZURI ALE LUI MISS MARPLE de Agatha Christie

Pe lângă Restul e tăcere(recenzie Aici ), am primit pentru recenzii de la Editura Litera, ULTIMELE CAZURI ALE LUI MISS MARPLE de Agatha Christie ❤ . Cine nu o iubește pe Agatha Christie? Și cum să nu fiu încântată când știu cât de bune sunt cărțile ei polițiste? Toată lumea îi cunoaște lucrările...fie le-a citit, fie le-a urmărit la TV deoarece o parte din ele au fost ecranizate.  Chiar dacă este atât de cunoscută, noi, cititorii, nu ne săturăm să discutăm despre cărțile ei, despre personajele sale și despre modul lor deosebit de a acționa. 



Ultimele cazuri ale lui Miss Marple conține nouă cazuri ce i-au pus eroinei noastre mintea la contribuție, nouă cazuri în care am putut urmări cu uimire logica după care Miss Marple se ghidează atunci când este pusă față în față cu un caz greu de elucidat. Mi-a plăcut foarte mult faptul că tot timpul se inspiră din momentele trăie, de oamenii ce i-a cunoscut. Am admirat capacitatea ei de a da atenție unor detalii ce în mod normal ar trece neobservate,  puterea ei de deducție te obligă să o admiri și să-i urmărești cu sufletul la gură aventurile.

După cum spuneam, această carte conține nouă cazuri elucidate de Miss Marple:
1. Sanctuarul;
2  O glumă ciudată;
3. Crima comisă cu metrul de croitorie;
4. Cazul îngrijitoarei;
5. Cazul menajerei fără cusur;
6. Miss Marple spune o poveste;
7. Păpușa croitoresei;
8. În oglinda misterioasă;
9. Nebunia lui Greenshow;

Toate cazurile au farmecul lor și autoarea ne surprinde cu fiecare în parte, dar O GLUMĂ CIUDATĂ cu siguranță este preferata mea din cele nouă. Mi-a plăcut mult felul în care a fost evidențiat efortul bătrâneilor de a rămâne tineri prin glumele și farsele lor chiar dacă le fac urmașilor multe probleme.

Dacă v-am tentat, vă invit să cumpărați cartea de Aici.

Etichete: , , ,