SECOND LIFE de S.J. Watson





S.J. Watson mi-a atras atenția cu ÎNAINTE SĂ ADORM (recenzie Aici), așa că nu am stat pe gânduri când am avut ocazia să încep  SECOND LIFE. Am avut parte de o aventură deosebită, am trăit o poveste de viață ce m-a marcat, m-am trezit gândindu-mă cum ar trebui să reacționez în astfel de situații limită. 

Julia și sora ei au rămas orfane la o vârstă  destul de fragedă. Julia a fost nevoită aibă grijă de sora ei, Kate, deoarece tatăl nu a reușit să înfrunte durerea suferită și le-a neglijat continuu. 

Julia și Marcus s-au cunoscut la ședințele alcoolicilor anonimi și au început imediat o relație. Când el a hotărât să plece la Berlin, ea l-a urmat iar Kate a rămas în grija tatălui. Acolo nu a avut parte de un anturaj prea bun şi curând s-a trezit dependentă de heroină. 

Julia a primit o nouă șansă când Hugh s-a oferit să o aducă înapoi acasă și să aibă grijă de ea. Cei doi s-au îndrăgostit și au început o viață frumoasă în doi. 

Când sora ei nu a mai reușit să aibă grijă de propriul copil, Julia și Hugh l-au adoptat pe Conner și se comportau de parcă ar fi fost fiul lor...

V-am spus suficient despre trecutul Juliei, acum să vă spun câte ceva despre prezentul în care trăiește:

Julia nu s-a mai atins de droguri sau de alcool de cincisprezece ani, are o viață perfectă alături de Hugh-soțul ei, un chirurg de succes- și alături de Conner ce este adolescent acum. 

Tristețea a pus stăpânire pe casa lor când Kate a fost găsită moartă. Aceasta locuia la Paris alături de Anna, o prietenă.

Julia și Anna s-au împrietenit după înmormântarea lui Kate și au hotărât să păstreze legătura de dragul ei. 

Deși poliția se ocupa de caz, Julia hotărăște să facă o investigație proprie sperând astfel să se împace cu ideea și să nu se mai simtă atât de vinovată. După ce Anna a pus-o la curent cu modul de viață al surorii ei, Julia iși face cont pe un site folosit de Kate pentru a cunoaște bărbați. 

Lukas i-a atras atenția și a început să vorbească cu el pentru a afla dacă cumva o cunoștea pe sora ei. Acesta este un bărbat cu zece ani mai tânăr ca ea, este extrem de atrăgător și știe cum să se facă plăcut.

 Deși s-a convins că nu este posibil ca Lukas să aibă legătură cu moartea surorii ei, Julia nu rupe legătura cu el, ci se minte în continuare că mai are nevoie de asigurări, că mai are câte ceva de aflat despre el, astfel a acceptat destul de ușor să se întâlnească.

Julia a primit dreptul la o a doua viață, o viață perfectă din punctul multora de vedere, dar oare va profita de ea sau o va irosi?

O carte plină de întorsături de situație, o carte ce te face să crezi că ești cel mai bun detectiv și totuși când întorci pagina, ai parte de o surpriză!

Etichete: , ,