duminică, 18 decembrie 2016

Un colind de Crăciun de Charles Dickens ; titlul original: A Christmas Carol

Sursa img:http://image.slidesharecdn.com/charles-dickens-un-colind-de-craciun
Cam greu luna aceasta cu cititul, dar am reușit totuși să citesc o cărticică ce era de mult pe lista mea de lectură. Mă refer la UN COLIND DE CRĂCIUN de Charles Dickens- o carte scurtă, dar un must read în această perioadă deosebită a anului. În trecut am reușit să văd filmul și deși incă de pe atunci mi-am propus să citesc cartea, abia acum am reușit.

Mi-a plăcut mult ideea cărții... mi-a plăcut faptul că te face să îți analizezi faptele și gândurile, că te face să conștientizezi importanța unei fapte bune și modul în care un lucru mărunt pentru tine, înseamnă enorm pentru altcineva.

Scrooge este personajul principal al cărții, prin el trăim spaima adusă de imaginea vieții veșnice chinuite de după moarte, dar și bucuria adusă de conștientizarea faptului că niciodată nu e prea târziu să te schimbi, să devii o persoană mai bună. Tot prin intermediul lui ne dăm seama cât se importantă este iubirea pentru copilași și cum un comportament rece și distant al părinților le poate afecta viața.

Scrooge era un bătrân zgârcit și morocănos, ce prefera să își trăiască viața singur, dar când fantoma singurului său prieten mort de 7 ani și-a făcut apariția promițându-i trei vizite a trei spirite, lucrurile au început să se schimbe. Scrooge a fost silit să retrăiască momente chinuitoare pentru el, dar și să observe viața şi problemele celor din jur.

Această cărticică este o adevărată lecție de viață din care avem cu toții ceva de învățat.
Dacă nu e deja pe lista cărților citite, vă sfătuiesc să vă faceți timp pentru ea în această perioadă! Sărbători fericite!

6 comentarii:

 1. Ai dreptate, chiar se potriveste in perioada aceasta, iar lectiile de care avem parte sunt unice. Mie imi plac cartile lui Charles, nu le-am citit pe toate, dar planuiesc. Multumesc pentru ca mi-ai amintit de aceasta carte, o citisem anul trecut, in preajma Craciunului. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu plănuiesc să mai citesc cărți scrise de el, in 2017. Sper sa-mi iasa :)

   Ștergere
 2. Si eu am citit-o, dar nu anul aceasta. Adaptări dipa această carte am vazut nenumărate si intodeauna ma uit cu drag.

  RăspundețiȘtergere
 3. O carte potrivita pentru perioada aceasta din an. Am citit-o acum multi ani.

  RăspundețiȘtergere
 4. Abia anul acesta am reușit să mă bucur de ea 📚❤

  RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...