Mâine de Guillaume Musso ; titlul original:Demain



"Musso este un iluzionist al suspansului."- Le Parisien


Ce dor îmi era dor de Musso și de poveștile prezentate în stilul lui magic. Cu fiecare carte semnată de el ce ajunge în mâinile mele, mă face să-l îndrăgesc tot mai mult și să îmi doresc toate cărțile sale în biblioteca mea.  

Nu cred că puteam alege mai bine lectura din ziua de Crăciun... când am văzut că acțiunea cărții se desfășoară în preajma Crăciunului, m-am declarat pe deplin mulțumită de alegerea mea.

Nu știu dacă mai are sens să explic de ce mă simt tot mai atrasă de cărțile acestui autor, dar o să vă spun că nu doar o dată mi s-a făcut pielea de găină citind anumite pasaje și că am trecut destul de des de la ochii plini de lacrimi la un zâmbet larg pe față. 

Pentru mine, Musso se aseamănă mult cu Cecelia Ahern... povești inedite ce sunt pline de sentimente, de trăiri ce ne macină sufletul la un moment dat, întâmplări ce sădesc în mintea noastră o mulțime de întrebări și idei asupra cărora merită să reflectăm.


În această carte m-am lovit încă de la început cu drama unui profesor rămas văduv și cu o fetiță de patru ani jumate de crescut.
Matthew încerca să își revină, dar imaginea soției lui perfecte nu îi dădea pace.

Emma era o tânără instabilă, depresivă... o femeie ce se temea de singurătate si de abandon. Deși părea o tânără veselă si cu aspirații, în interiorul ei zăcea ideea sinuciderii.

"O intrigă polițistă palpitantă pe fondul unui triunghi amoros, impresionant!"-Metro


Destinele lor s-au intersectat în momentul în care Matt a cumpărat un laptop la mâna a doua. Când a găsit câteva fotografii în el, a hotărât să ia legătura cu fosta proprietară și să se ofere să i le trimită prin e-mail. Discuția celor doi nu s-a limitat doar la acele fotografii și Matt s-a oferit să ia avionul și să cineze împreună.

Emma era în extaz și Matt era plin de încredere... partea ciudată a fost că amândoi au ajuns la timp la restaurant, dar nu au reușit să se întâlnească. De ce? Păi se pare că cei doi trăiau în ani diferiți și singurul lor mijloc de a comunica era acel laptop. Să vă mai spun câte ceva sau v-am stârnit deja curiozitatea? Vă mai spun... că tot e Crăciunul: După ce s-a convins că nu e nebună, Emma începe să "spioneze" familia perfectă a lui Matthew și să își dorească tot mai mult locul lui Kate-soția lui Matt- ce părea să aibă tot ce EA își dorea. 

"Până unde putem merge din dragoste?"

Matthew i-a cerut Emmei să împiedice accidentul soției sale și în loc de o posibilă parteneră, a văzut în ea salvarea soției lui... ce credeți, a acceptat Emma această misiune? Oare familia lui Matt chiar era perfectă? Cine era soția lui și oare îi va fi schimbat cursul vieții? Deși sunt tentată să vă dau toate răspunsurile, o să mă abțin și o să vă invit să aflați singuri surprinzătorul deznodământ.

MÂINE este un thriller psihologic plin de mister și suspans. Mă bucur enorm că am avut ocazia să-l citesc și mulțumesc Editurii All pentru această ocazie.

Mâine de Guillaume Musso a apărut in colecția Strada Ficțiunii și poate fi achiziționat de aici.


Etichete: , , , , , ,