Urlet în tăcere - Marina Neagu Volumul 1




NUME : URLET ÎN TĂCERE

AUTOR: MARINA NEAGU

NUMĂR PAGINI: 235

VOLUMUL 1

EDITURA QUANTUM PUBLISHERS

AN APARIȚIE: 2016




   Cartea a primit cele mai frumoase 5 steluțe pe Goodreads. De ce? Pentru că le merită. :-) Iar autoarei îi acord un calificativ maxim și îi doresc succes și inspirație. Draga mea Marina, eu sufăr acum de nerăbdare acută cronică. Remediu? Volumul 2. 



  Trebuie să vă spun de la început că de Marina auzisem dar asta este prima carte pe care o citesc. Coperta m-a atras de la început și deși am văzut recenzii la acest volum, am vrut să trec prin sufletul meu emoțiile și povestea. Rezultatul? Păi dacă aș putea să urlu să fiți sigure că nu aș urla în tăcere, ci aș urla până la voi ca să vă recomand cartea. Un fantasy bine construit, emoții dozate în cantități suficiente cât pentru a ține adrenalina la maxim și imaginația suferindă de scenarită. :-) Povestea sună cam așa...


                       

                                                 * * *

   Sara este o tânără normală. Frumoasă, dar fără trăsături care să o scoată în evidență. Sufletul ei, partea nevăzută care contează cel mai mult de fapt, era mai luminos decât ”ambalajul”. Sara se implica: făcea voluntariat, salva animăluțe și citea povești copiilor bolnavi.  Viața ei se răstoarnă complet când este trezită din somn de țipetele părinților săi care cereau îndurare unor tipi mascați care doreau banii și bijuteriile familiei. Nu numai că asistă la moartea părinților, dar Sara este chiar ea victima agresiunii și aproape înnecată în piscina casei sale. 

  Se trezește într-o clinică unde rămâne 5 ani pentru a trece peste trauma vieții ei, se închide în ea refuzând să vorbească, ăsta fiind mecanismul ei de apărare împotriva trecutului, dorind să uite, dar se pare că trecutul ei nu este gata să o lase să își continue viața...


   ”... sufletul trebuie hrănit cu fericirea pe care le-o poți aduce altora, nu cu suferința lor.


                                                  * * *

  Simularea unei vieți normale este dată peste cap de apariția unor prieteni ai verișoarei ei, Liana, care îi dau fiori și îi spulberă senzația de normalitate. 

  Îl întâlnește pe Markus și roiul de fluturi din stomac se eliberează, deși Liana o avertizase să stea departe de acest pericol ambulant. Însă ... povestea lor este mai complicată decât pare. Markus o salvase acum cinci ani, în noaptea fatidică despre care ea nu își amintea mai nimic, în ciuda tuturor normelor impuse, iar astea aveau un cost, atât pentru ea cât și pentru el.
 El nu era un tip obișnuit, se infiltra în gândurile ei și era gata să o salveze mereu.


                   Cine era Markus și care este costul salvării Sarei?


  Viața Sarei se terminase teoretic în urmă cu cinci ani, ea trăind acum o viață de împrumut iar legătura ei specială cu Markus deschide poarta coșmarurilor care pătrund și fac rău oamenilor și îi tulbură visele Sarei. Le simte, le trăiește și par din ce în ce mai reale...

   Tatiana, Damian și Luci erau protectorii viselor și aveau datoria de păstra un echilibru dar misiunea lor este îngreunată de trăirile Sarei care explodează în mii de nuanțe în preajma lui Markus.


    

   Povestea lor nu poate continua, nu când sunt atâtea lucruri de pierdut, nu când fiecare apropiere aduce și mai multe coșmaruri greu de ținut în frâu și mai ales când se intersectează cu legăminte scrise acum 2000 de ani pe timpul dacilor.


                                                * * *




 Cartea m-a surprins în cel mai plăcut mod prin lejeritatea cu care pare scrisă, cu simțul umorului atât de bine plasat printre rânduri. În ciuda subiectului atât de serios, autoarea a păstrat ceva din farmecul tinereții, să nu uităm că protagoniștii erau studenți. Emoțiile și legătura Sarei și a lui Markus le-am simțit intens și mi s-au părut atât de ”intime”. Finalul mi-a captivat gândurile până la apariția celui de-al doilea volum și mi-a răsturnat toate scenariile.




    Cartea am primit-o de la Editura Quantum Publishers cărora le mulțumesc , iar voi o puteți achiziționa de aici. unde o găsiți și la REDUCERE!!!
  Sau dacă participați la Gaudeamus puteți profita din plin. :-) 







Etichete: , , , ,