COLABORATORI

duminică, 13 noiembrie 2016

Nebunul Alb de Allex Trușcă recenzie




O plăcere să descopăr autori români! Recunosc că până nu de mult mă bazam pe cărți scrise de autori străini (știu, acum primesc câteva... "gânduri bune" și poate chiar le merit) ,dar încet-încet, încep să  descopăr și comorile noastre, autorii noștri talentați!

De Allex Trușcă sunt sigură că nu ați auzit prea mulți și e firesc deoarece acesta este primul său roman, dar la fel de sigură sunt că va ajunge cunoscut și o să ne inghesuim să-i cumpărăm cărțile... vă sfătuiesc să începeți de pe acum!

☆☆☆


În această carte, am întâlnit tot felul de "specii", sau mai bine zis, creații ale luminii sau ale întunericului, dar din fericire, Allex nu m-a bombardat cu aceste denumiri și explicații... fiecare a fost prezentat într-un mod placut, explicit și deloc obositor. Așadar, după ce am făcut cunoștință cu necromanți, alchimiști, asasini, călugări, exorciști, vrăjitori, vrăjitoare, îngeri și demoni, totul a devenit extrem de clar: Allex ne prezintă veșnica luptă dintre lumină și întuneric, dintre bine şi rău.


☆☆☆


Să vă spun câte ceva despre acest fantesy:

Încă din primele pagini facem cunoștință cu Erin, un tânăr dornic de cunoaștere și hotărât să depășească condiția părinților lui, era mândru că a părăsit satul pentru a studia la academie.

Acum Erin se întoarse acasă, unde lumea lui a fost dată peste cap. După ce a vizitat statuia unui înger din apropierea casei părintești, tânărul Erin a început să aibă tot felul de vise ce-l întruchipau într-un luptător, în fiecare luptă era un războinic diferit. După șase astfel de vise ce l-au lăsat fără prea multă vlagă, Erin s-a întors într-un loc in care se simțea liniștit, unde găsea tot timpul un prieten- biblioteca!

Bătrânul bibliotecar era extrem de înțelept și era o plăcere pentru Erin să-și petreacă timpul cu el, dar, cu siguranță tânărul nostru prieten nu ar fi ghicit nici într-o mie de ani cine era prietenul său și ce rol ocupa acesta în viitorul lui și în cel al omenirii.

Erin a fost ales să conducă această luptă, el și-a dat silința să formeze o altfel de armată, o armată diferită de cele ce s-au luptat în celelalte șase războaie la intervale de o mie de ani. Bazându-se pe informațiile ce le-a cules din visele sale, a identifcat punctul slab al dușmanului și a hotărât să unească toate creațiile luminii pentru a avea o șansă împotriva întunericului, dar... credeți că  va reuși?

 Bineînțeles că există și o poveste de iubire! Erin se îndrăgostește nebunește de Zaira, o tânără diferită de pământencele ce-l înconjurau, dar oare această iubire îl va ajuta sau îl va duce la pieire?


☆☆☆


Mi-a plăcut mult umorul autorului, replicile  luptătorilor, tachinările lor și mai ales relația ce s-a format între ei. Deasemenea, mi-a plăcut modul în care a fost descris Tărâmul vrăjitorilor, am simțit magia,  parcă eram acolo :) .

Finalul m-a lăsat în șah! Nu mă așteptam la așa o răsturnare de situație și sunt extrem de curioasă să văd ce se va întâmpla în următorul volum! Așadar, Allex îți doresc multă inspirație deoarece abia aștept volumul doi să aflu continuarea poveștii!!!

☆☆☆

Romanul este disponibil pentru precomandă aici.

35 de comentarii:

  1. Felicitări pentru recenzie! pare o carte frumoasă, nu prea le am cu lumea asta fantastică. Nu stiu ce sa zic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am spus nu. Ma mai gândesc, mai e si riscul ca daca îmi place ce ma fac pana la urmatorul volum?

      Ștergere
    2. Și să știi că volumul următor e în lucru, informații direct de la sursă 🙂😀

      Ștergere
  2. Nice, merci de recomandare. O sa caut cu siguranta cartea, imi plac cartile fantasy. Sunt de acord cu ce zici la inceput si eu am neglijat autorii romani contemporani pana relativ recent cand am avut surprize foarte placute. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare interesanta, imi plac cartile cu povestiri fantastice. Nu prea am citit de autori romani, dar trebuie sa incep...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai citit o carte scrisa de un autor roman de cand eram la scoala. Totusi nu inteleg de ce Alex a ales nume "straine" pt eroii lui. Nu ca m-ar deranja cumva, dar daca tot e roman si a ales sa scrie in romana ma streseaza putin intrebarea :)) Ce dilema am eu acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Asta da dilema😂. Poate o sa te ajute Allex cu un raspuns!

      Ștergere
    3. Buna Mirabela. Am ales sa folosesc nume straine, pentru care nu se poate identifica o apartenenta etnica (nu am gasit alta exprimare :)) si nu nume romanesti tocmai pentru a plasa actiunea intr-un timp si loc total nedefinit. Dar, promit ca incepand din a patra mea carte, personajele vor purta nume romanesti. Am spus ca incepand din a patra, deoarece in continuarea Nebunului Alb voi folosi acelasi gen de nume. In afara de continuarea acestei carti mai lucrez la o alta, care se va numi "Zeita din Milano" cu actiunea pe teritoriul Italiei si nu numai :)

      Ștergere
    4. Wow! Ce bine sună Zeița din Milano! Iti doresc spor și inspiratie!

      Ștergere
    5. Interesant! Deci Nebunul alb mai are doar un volum... Nu o sa am foarte mult de asteptat daca o sa îl citesc 😊

      Ștergere
  5. Chiar astazi mi-am propus sa incep o carte pe care o tot aman de cateva saptamani. Nu prea am citit autori romani, si tu mi-ai dat o idee buna acum. Insa sa vedem ce aleg, ca nu prea imi plac cartile fantasy, sunt mai mult pe romane realiste sau romantice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmm..acum îmi doresc și eu sa descopăr cartea. Felicitările mele Alex. Adriana te felicit pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce recenzie frumoasa . Cartea imi place tare mult , este pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  8. Suna tare interesant recenzia! Felicitari. :)
    In mod sigur este o carte pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  9. O recenzie foarte frumoasa desi nu sunt fan fantasy recunosc ca mi-ai starnit curiozitatea si imi doresc sa citesc aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu sunt eu mare fan al povestirilor fantastice, dar pare interesanta si atractiva si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu pot spune ca acest gen de carti sunt pe placul meu. Imi place subiectul dar prefer altceva. Spor la citit si ma bucur ca esti incantata de subiect

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari pentru recenzie si asteptam urmatoarele, mai ales ca vremea de afara instiga la lectura :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumim pentru recenzie, mi-ar placea si mie, dar din pacate stau foarte prost cu timpul :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am reusit sa citesc aceasta carte pana acum, dar ai scris o recenzie frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Suna interesant! Am ajuns la concluzia ca romanii au potential ca si scriitori.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu ce sa spun :) . Pare interesanta dar inca oscilez. Dar, timpul va hotara ;) .

    RăspundețiȘtergere
  17. Tocmai am primit cartea. Abia aștept să o citesc sunt sigură că ii foarte buna cartea.Recomand. mulțumesc pentru seriozitatea de care a-ți dat dovada

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)