Nebunul Alb de Allex Trușcă recenzie
O plăcere să descopăr autori români! Recunosc că până nu de mult mă bazam pe cărți scrise de autori străini (știu, acum primesc câteva... "gânduri bune" și poate chiar le merit) ,dar încet-încet, încep să  descopăr și comorile noastre, autorii noștri talentați!

De Allex Trușcă sunt sigură că nu ați auzit prea mulți și e firesc deoarece acesta este primul său roman, dar la fel de sigură sunt că va ajunge cunoscut și o să ne inghesuim să-i cumpărăm cărțile... vă sfătuiesc să începeți de pe acum!

☆☆☆


În această carte, am întâlnit tot felul de "specii", sau mai bine zis, creații ale luminii sau ale întunericului, dar din fericire, Allex nu m-a bombardat cu aceste denumiri și explicații... fiecare a fost prezentat într-un mod placut, explicit și deloc obositor. Așadar, după ce am făcut cunoștință cu necromanți, alchimiști, asasini, călugări, exorciști, vrăjitori, vrăjitoare, îngeri și demoni, totul a devenit extrem de clar: Allex ne prezintă veșnica luptă dintre lumină și întuneric, dintre bine şi rău.


☆☆☆


Să vă spun câte ceva despre acest fantesy:

Încă din primele pagini facem cunoștință cu Erin, un tânăr dornic de cunoaștere și hotărât să depășească condiția părinților lui, era mândru că a părăsit satul pentru a studia la academie.

Acum Erin se întoarse acasă, unde lumea lui a fost dată peste cap. După ce a vizitat statuia unui înger din apropierea casei părintești, tânărul Erin a început să aibă tot felul de vise ce-l întruchipau într-un luptător, în fiecare luptă era un războinic diferit. După șase astfel de vise ce l-au lăsat fără prea multă vlagă, Erin s-a întors într-un loc in care se simțea liniștit, unde găsea tot timpul un prieten- biblioteca!

Bătrânul bibliotecar era extrem de înțelept și era o plăcere pentru Erin să-și petreacă timpul cu el, dar, cu siguranță tânărul nostru prieten nu ar fi ghicit nici într-o mie de ani cine era prietenul său și ce rol ocupa acesta în viitorul lui și în cel al omenirii.

Erin a fost ales să conducă această luptă, el și-a dat silința să formeze o altfel de armată, o armată diferită de cele ce s-au luptat în celelalte șase războaie la intervale de o mie de ani. Bazându-se pe informațiile ce le-a cules din visele sale, a identifcat punctul slab al dușmanului și a hotărât să unească toate creațiile luminii pentru a avea o șansă împotriva întunericului, dar... credeți că  va reuși?

 Bineînțeles că există și o poveste de iubire! Erin se îndrăgostește nebunește de Zaira, o tânără diferită de pământencele ce-l înconjurau, dar oare această iubire îl va ajuta sau îl va duce la pieire?


☆☆☆


Mi-a plăcut mult umorul autorului, replicile  luptătorilor, tachinările lor și mai ales relația ce s-a format între ei. Deasemenea, mi-a plăcut modul în care a fost descris Tărâmul vrăjitorilor, am simțit magia,  parcă eram acolo :) .

Finalul m-a lăsat în șah! Nu mă așteptam la așa o răsturnare de situație și sunt extrem de curioasă să văd ce se va întâmpla în următorul volum! Așadar, Allex îți doresc multă inspirație deoarece abia aștept volumul doi să aflu continuarea poveștii!!!

☆☆☆

Romanul este disponibil pentru precomandă aici.

Etichete: , , ,