COLABORATORI

duminică, 27 noiembrie 2016

Mireasa dezgolită de Nikki Gemmell





Am cumpărat această carte în urmă cu un aproximativ un an şi m-a așteptat cuminte în bibliotecă până de curând când a apărut pe diferite grupuri catalogată ca hard al cărților erotice. Cu "ispita" în casă, nu am întârziat prea mult și acum pot să-mi spun și eu părerea despre ea:

Eu una nu aș cataloga-o atât de dur... într-adevăr au fost unele scene, unele idei care mi-au cam adâncit ridurile frunții și uneori limbajul dezinvolt al autoarei mă făcea să îmi doresc să o trag de urechi puțin, dar datorită faptului că erau la ele acasă - cartea făcând parte din colecția EROSCOP- am încercat să nu mă blochez aici și să urmăresc ideea cărții. La urma urmei... și autoarea știa că merită urecheată, altfel nu și-ar fi dorit ca MIREASA DEZGOLITĂ să fie publicată cu autor anonim.

Să ne întoarcem la ideea cărții: prin povestea sa, autoarea scoate în evidență lucrurile ce sunt agreate de femei în relația sexuală și lucrurile ce nu sunt dorite, dar totuși tolerate. Pentru a scrie această carte, autoarea a chestionat mai multe prietene pentru a fi bine documentată.

Cartea seamănă izbitor cu un jurnal(scris la persoana a doua), dar de fapt este manuscrisul găsit de o mamă în calculatorul fiicei ei dispărute. Prin acest manuscris facem cunoștință cu personajul principal al cărții: o femeie frumoasă văzută ca soția perfectă, supusă, ascultătoare și iubitoare. Ea este căsătorită cu Cole- un tip atent și iubitor. Cei doi nu au o relație sexuală prea mulțumitoare, dar ea încearcă să se obișnuiască cu această idee.

Până pe la jumătatea cărții eram extrem de nedumerită de ce MIREASA DEZGOLITĂ este încadrată în colecția EROSCOP, doar câteva fantezii și cuvinte obscene, dar astea le găsim și în alte colecții, nu? După ce am trecut de jumătatea cărții am înțeles de ce își merită locul și să vă spun și vouă ce s-a schimbat: EA își dă seama că soțul ei a înșelat-o cu prietena ei, Cole neagă continuu, dar ea știe că nu se înșeală. Mă gândeam că o să-l părăsească, dar ea a preferat să stea alături de el. În schimb această ruptură a scos la suprafață fanteziile și nevoile ei ce nu mai doreau să fie ignorate.

Când l-a cunoscut pe Gabriel a știut că o șansă să își domolească dorințele s-a ivit. Dar fanteziile ei erau diverse și Gabriel nu părea să fie soluția potrvită pentru toate. Sincer vă spun că la un moment dat mi-am făcut griji  pentru siguranța și sănătatea ei.

Am fost extrem de curioasă să aflu cum se va sfârși cartea, să văd cât de mult o afectează aceste experiențe, să vad cum va evolua relația de cuplu și mai ales dacă își va găsi liniștea.


Cartea aceasta m-a adus aminte de filmul Addicted, un film foarte bun ce a adus în prim plan dependența unei femei de sexul în afara căsătoriei. 
MIREASA DEZGOLITĂ a primit 3 steluțe de la mine pe Goodreads.

11 comentarii:

  1. Felicitări pentru recenzie! deocamdata nu e pe lista mea, dar nu se stie niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine tot de vreun an ma asteapta...
    Interesanta recenzia, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta recenzie.Nu este genul meu,asa ca mai mult ca sigur nu o voi citi.Dar mi-a placut descrierea ta..Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citesc carti de genul acesta dar cartea aceasta nu ma atrage. Filmul de care spuneai l-am vazut si chiar mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasă recenzie, felicitări! <3 Încă nu sunt sigură că îmi plac acest gen de cărți, dar nu spun niciodată, că nu se știe :)

    RăspundețiȘtergere
  6. felicitari pentru recenzie. Cartea nu prea ma atrage, dar parca i-as da o sansa

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)