I.R. En. De Sandra Coroian



Norocoasa de mine... am primit  această carte de la editura Quantum Publishers cărora le mulțumesc pentru ocazia de a evada într-o lume plină de suspans și acțiune.

Încă de când am văzut-o prima dată, am admirat coperta inspirată și am încercat să-mi dau seama de unde se trage numele cărții. I.R. En. este un nume neobișnuit, dar care se potrivește de minune acestei cărți deosebite.

Pentru mine a fost o premieră! Este prima dată când citesc un astfel de Sci Fi... este prima oară când sunt atât de absorbită de subiect încât să mă gândesc la modul serios în ce fel de lume trăim... oare avem puterea de a alege singuri sau suntem influențați, manipulați și resetați în caz că deciziile noastre nu se potrivesc tiparului? Folosim liberul arbitru sau regulile impuse de societate ne transformă în simple marionete supuse? Asta îți face cartea aceasta... te face să-ți analizezi viața și să te gândești la ce poate fi dincolo de lumea ce o știm noi.



Cehel este un Healer: "un fel de savant care are un IQ inuman de mare și care este instruit în investigarea manifestărilor fiziologice și intelectuale ale unei ființe umane". Inteligența ei a fost observată la școală și părinții ei au dat-o fără să clipească în schimbul unei compensații.

În realitatea din care face parte Cehel, lumea se ghidează după cinci coduri formate de cei 5 Superiori ce au creat sistemul.  Totul era simplu: nimeni nu avea dreptul să încalce vreun cod și oricine era martor la o eventuală încălcare, era obligat să raporteze sistemului sau celor 5 Superiori, nimeni nu avea dreptul nici măcar să viseze și cine știa pe cineva care îndrăznea să facă așa ceva, era obligat să ia măsuri.

În prima ei misiune, Cehel are parte de un șoc, cele cinci coduri au început să își piardă din putere și sistemul să se clatine în ochii ei, dar să vă spun de ce: Ea și Jason-partenerul ei, aveau obligația să aducă la sediu o persoană ce a încălcat codurile. Când Cehel era în pericol, Jason a salvat-o încălcând unul din coduri. Atunci Cehel a făcut cunoștință cu insinctul și a fost nevoită să hotărască dacă să-l reclame pe Jason sau nu. Când Cehel și Jason au dat "infractorul" pe mâna sistemului, Comandantul Helen l-a ucis, astfel încălcând codul. Așadar, tot ceea după ce se ghida Cehel a fost zdruncinat, sistemul nu mai părea așa perfect!

Jason și Cehel s-au apropiat și acesta i-a povestit despre femeia de care și-a legat el sufletul, despre neîncrederea în sistem și despre teoria că mai există și altceva în afara lui. Cei doi au început să facă investigații sperând să o descopere adevărul.


Apelând la un gest extrem, Cehel s-a trezit într-o altă realitate. În jurul ei zăceau inconștienți toți cunoscuții. Nu știa unde era sau ce se întâmpla, dar știa că trebuie să fugă.  Când s-a sesizat lipsa ei și toată lumea o căuta, un bărbat a apărut și a ajutat-o să evadeze promițându-i că o va salva. Cine era acest bărbat? Cine o urmărea? Îl va mai vedea vreodată pe Jason? Cine sunt cei 5 Superiori? Ce este I.R. En. și mai ales... cine este Cehel?

Acestea sunt o parte din întrebările cu care o să vă confruntați pe parcursul lecturii și dacă aveți ghinionul meu să nu puteți citi cartea fără întreruperi, vor fi premisele propriilor scenarii.

Recomand cu toată încrederea I.R. En. și de aceea a primit 5 steluțe pe goodreads!!!
 O felicit din toată inima pe autoare și sper din tot sufletul că se gândește la o continuare deoarece mi-ar plăcea să am din nou ocazia de a-mi petrece timpul alături de aceste personaje frumos conturate și curajoase.

I.R. En. de  Sandra Coroian face parte din Colecția Sci Fi a editurii Quantum Publishers si o puteți achiziționa dând click  Aici.

Etichete: , , ,