Întoarcerea. Am murit din fericire - Theo Anghel. Volumul 1. Editura Quantum Publishers


   Te-am citit, din fericire și tare bine am mai făcut. :) Știți cum mă simt eu acum : de parcă aș veni în fața voastră să vă spun că am inventat gaura din gogoașă. Cine nu o cunoaște pe Theo? Cine nu s-a îndrăgostit de  cărțile ei? Lipseam eu, dar se pare ca am fost "recuperată".  



  Trebuie musai să o felicit pe autoare pentru originalitate. De ce? Pentru că în primul volum nu a căutat fantasticul, o lume plină de creaturi. A fost de ajuns să privească în jur, prin țara noastră și s-a legat foarte frumos de subiecte demne de știrile de la ora 19. Nu știm noi deja că viața bate filmul, pardon în cazul nostru fantasticul? 

  Umor de calitate, un personaj extrem de bine conturat, un stil absolut captivant, ce să mai c'est magnifique! 

 Bănuiesc că tot va trebui sa scriu ceva, doar nu o să mă credeți pe cuvânt :)


                                               *  *  *

    Oriana este adolescenta tipică, 19 ani, cu ceva probleme de comportament, născute probabil din subconștientul ei de copil crescut fără părinți. Avea în persoana mătușii Aimee și a verișoarei - surioare Elena toată dragostea și tot suportul.  Ușor arogantă, hotărâtă și ambițioasă, Oriana obține cu ușurință ceea ce își dorește, chiar dacă a trebuit să se prefacă puțin pentru asta. 


   Facem cunoștința cu ea in ziua nuntii, ziua în care lasă fata nebunatică în urmă, pentru a deveni femeie sau....recuperator de suflete! 

    Oriana are un accident în ziua nunții și se trezește în lumea de Dincolo, unde i se aduce la cunoștința noua ei viață.  Se întorcea în Chaos ( nume mai inspirat pentru planeta Pământ nici că se putea găsi) însoțita de doi îngeri -unul rău, unul bun cum altfel? - cu un ceas pe care i se activau noile misiuni și cu lacune în pregătirea ei de salvator. 


   Deși ma gândeam eu că Șeful cel Mare i va oferi toate condițiile optime pentru misiunea ei, Oriana se pare că nu este prea norocoasă.  Un apartament mizer, doi îngeri care se ceartă continuu prin mintea ei, ea care are putere de decizie atunci când trebuie să salveze pe cineva și nerăbdarea care o macină în așteptarea steluței albastre care o anunță dacă misiunea a fost un succes.



  Cum lupta dintre bine și rău se pare că nu încetează nici Dincolo, Oriana va fi vizitată de rând fie de Malorum reprezentantul Răului,  fie de Amadeus reprezentantul binelui, că vorba aia liber arbitru, liber arbitru da nu strica nimănui sa aibă de partea lui unul dintre cei mai buni recuperatori. 


  Misiuni, întrebări, recuperatori pierduți și durerea de a nu putea lua legătura cu persoanele dragi, cum să se plictisească Oriana noastră? Mai ales când îl întâlnește pe Marc. Cine e Marc? Ei lasă că ne dumirim noi mai bine în volumul 2. 

   Cum se va adapta Oriana la noua condiție ”moartă dar vie, vie dar moartă”?                                             Ce misiuni va primi? 





  Mulțumesc Theo Anghel pentru minunată carte, mulțumesc Editura Quantum Publishers iar voi dacă nu ați cumpărat cartea încă ( mare greșeală)  dați click chiar aici. sau dați o fugă pe la Gaudeamus.




Etichete: , ,