Eu sunt Malala de Malala Yousafzai

  ”EU SUNT MALALA” este o carte autobiografică prin care facem cunoștință cu Malala- o fată din Pakistan ce a  trăit sub ororile terorismului. Dar cum "Dumnezeu dă mai întâi soluția și apoi problema" (citat din carte), Malala a fost binecuvântată cu o familie deosebită, doi frați ce îi asigurau porția sănătoasă de ceartă (acea ceartă dintre frați ce-ți face copilăria mai frumoasă), o mamă credincioasă dar rațională ce era stâlpul familiei și un tată diferit de bărbații pakistanezi... un tată ce se sfătuia cu soția lui, un tată respectuos, un tată ce a pus accent pe educația și pe libertatea Malalei de a avea vise!   Eu sunt Malala - o carte cutremurătoare
Tatăl Malalei era profesor și a înființat o școală unde până și fetele aveau dreptul să învețe, să se bucure de dreptul la educație.

După acel cutremur grav petrecut în Pakistan, fanaticii au profitat de lipsa de educație și de frica oamenilor pentru a-i face să creadă că ar fi fost o pedeapsă de la Dumnezeu pentru faptul că mulți nu trăiesc după legile islamice... atunci s-a declanșat iadul ! Malala este o tânără curajoasă ce a învins frica și a susținut dreptul fetelor la educație. Acest lucru a făcut talibanii să îi promită moartea.

Eu sunt Malala - carte scurtă, dar cu mare impact emoționalA fost o carte scurtă, dar înduioșătoare, o carte ce te face să mulțumești Domnului pentru viața bună ce ne-a oferit-o, o poveste reală ce te trezește la realitate și îți arată câte probleme și câți oameni chinuiți există în lume. Mi-a plăcut mult faptul că Malala ne-a prezentat viața ei de acolo, nu doar datele istorice și întâmplările oribile, ne-au fost prezentați prietenii ei, profesorii, vecinii și obiceiurile lor. Malala este un exemplu ce are ca scop schimbarea lumii, un exemplu că în noi stă această putere, o forță ascunsă într-un trup de copil. Vă invit să citiți cartea și să aflați povestea impresionantă a acestei fetițe! De la mine a primit 5 steluțe pe goodreads.

Etichete: , ,