Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt

Am tot evitat să citesc această carte deoarece are un subiect sensibil, un subiect real, dar greu de suportat...

"Oamenii se tem de moarte deoarece necunoscutul îi sperie. Dar la urma urmei ce-i necunoscutul?"



Această carte a fost ca o palmă peste față, a fost trezirea la realitate de care tot am fugit :-( .
Din păcate bolile sunt tot mai crunte și ne afectează pe toți- indiferent că noi suntem cei ce le suferim sau cei din jurul nostru.

Nu îmi aduc aminte să fi plâns atât de mult din cauza unei cărți... deși nu mă puteam opri, nici cartea nu o puteam lăsa căci voiam să fiu alături de Oscar :-(.

Deși am vrut doar să-mi fac o idee despre duritatea cărții, prima scrisoare a lui Oscar către Dumnezeu mi-a înmuiat  sufletul și tot ce îmi doream era să-l pot alina într-un vreun fel.

Am admirat-o pe Tanti Roz! Doamne ce femeie puternică și bună la suflet! Dacă am avea cu toții măcar un sfert din bunătatea ei, lumea ar fi un loc mai bun. L-a ajutat pe Oscar să se apropie de Dumnezeu și să-și trăiască ultimile zile cu inima plină de fericire.

M-a șocat maturitatea din vorbele copilului, puterea lui de a-i încuraja  pe cei din jur...  deși este o carte scurtă, mi-a trezit sentimente și șiroaie de lacrimi incontrolabile. Nu pot să zic că mi-am revenit după această carte sau că o să-mi revin vreo dată, dar... într-un mod ciudat, mă bucur că am citit-o și că am descoperit între puținele ei pagini lucruri mărețe .

"-Ai dreptate, Oscar. Și cred că se face aceeași greșeală și în ceea ce privește viața. Uităm că este fragilă, gingașa, efemeră. "


Oscar și tanti roz a strâns  4 steluțe pe goodreads, iar eu i-am dat 5.



Etichete: , ,