Un dans cu un duce de Tessa Dare , titlu original: One dance with a duke

Ce frumos a trecut duminica aceasta... am fost in compania ducelui de Morland și a Ameliei- un cuplu frumos și pasional ce îmi va rămâne mult timp în minte și în inimă. Am stat câteva zile la cartea asta și nu din cauză că ar fi fost greoaie sau plictisitoare, doar lipsa timpului a fost motivul, problema numărul unu a cititorilor.





Am ales această carte după titlu, un titlu simplu ce promite multă senzualitate- eu una așa l-am simțit și am simțit bine ;-) .  

Cartea se bucură de 3,5 steluțe pe Goodreads, iar eu i-am dat 5 fară să clipesc deoarece m-am simțit foarte bine citind-o.



Cei doi ajung să se cunoască datorită iubirii și devotamentul ei pentru  familie și casa prezentă în amintirile copilăriei.

Ducele era numit în spuma societății ca DUCELE DE LA MIEZUL NOPȚII deoarece atunci apărea la baluri și după un dans cu o fată aleasă de el,pleca! Toate fetele se pregăteau și așteptau să dea norocul peste ele și ducele să le aleagă. Amelia- o fată bătână, nu prea frumoasă și puțin mai plinuță ca restul fetelor- nu se aștepta să fie luată la dans și nici nu își dorea prea tare fiind sigură de aroganța ducelui.
Fratele ei,Jack, îi datora ducelui o sumă de bani pierdută la jocurile de noroc iar Amelia s-a gândit să îl convingă să renunțe la datoria fratelui ei și să poată pleca împreună cu Jack la casa de vacanța a familiei. Așa că l-a cam forțat pe duce să o ia la dans pentru a putea discuta aceste aspecte cu el. Așa savuros a fost dansul încât mi-am zis ca dacă o ține tot așa o să fie o carte grozavă!

"E atât de neconceput, ca aș putea alege să fiu diferită? Să aleg fericirea, chiar și când sunt pusă în fața unei imense dezamăgiri personale și a ruinei financiare?

Foarte mult mi-a plăcut de Amelia, o fire veselă, iubitoare, puternică și dornică să ajute. Se pare că de aceeași părere a fost și ducele care după o noapte petrecută în compania ei s-a indrăgostit - deși nu era pregătit să  recunoască nici măcar față de el. Într-adevăr, a fost o noapte plină de evenimente în care fiecare și-a arătat caracterul și până dimineață erau logodiți.

Mi-a plăcut mult şi scena primului sărut, mi-a înmuiat și mie picioarele, ce să mai zic de săraca Amelia ce era direct implicată :) . 

M-a cam deranjat când ducele i-a tăiat elanul și nu a lăsat-o să organizeze o nuntă mare si speram ca nu aroganța lui să fie motivul.

Deși a fost în teorie o nuntă de conveniență, mi-a plăcut că Amelia nu s-a arătat intimidată de el și a instat că merită mai multă atenție din partea lui.

Claudia- verișoara ducelui ce era in grija lui, s-a dovedit a fi o surpriză,  nu am bănuit ce se ascundea în spatele comportamentului ei.

Cu cred ca vă stric surpriza spunându-vă că Amelia și Spencer se iubeau la nebunie și au ajuns să fie amândoi conștienți de acest lucru, dar iubirea lor stă în balanță deoarece devotamentul față de fratele ei plin de probleme îl face pe duce să se simtă pe locul doi. Când am văzut-o între cei doi mi s-a făcut milă de ea, adevărul că nici eu nu știu ce aș face în astfel de situație... 


Îmi place mult cum scrie Tessa Dare,  iubesc poveștile și sentimentele găsite între paginile cărților ei, merită să fie inclusă în colecția Iubiri De Poveste. A fost o carte dinamică ce nu mi-a dat ocazia să mă plictisesc și o recomand cu mare drag!

Etichete: , , , , ,