Numele meu e Hanako de Claudia Sumiya

Am terminat această cărticică și m-am tot uitat la ea cu speranța că priceputa Hanako îmi va da vreun semn, un impuls să încep...




Este prima dată când citesc o carte scrisă din perspectiva unui animal și pot să spun că a fost surprinzător de captivantă și plină de sentimente, sunt sigură că și celui mai indiferent om îi va trezi câteva sentimente.

Hanako ne povestește viața ei încă de când era o biată maidaneză vagaboantă în București unde aproape toată lumea se purta groaznic cu ea și frații ei,până ce norocul a dat peste ea și o bucureșteană stabilită în Japonia a hotărât să o înfieze.

Ne sunt descrise multe momente înduioșătoare trăite de Hanako în această lectură scurtă dar potrivită pentru orice iubitor de animale.

M-a întristat momentul în care mi s-a adus aminte de incidentul în care un copilaș din București a fost omorât de câini și m-a înspăimântat povestioara despre acel japonez ce a ucis ca răzbunare pentru câinele lui din copilărie...

Mi-a plăcut să văd că există iubitori de animale dispuși să aibă grijă de ele, mai ales de cele părăsite. Se pare că familia ce a adoptat-o pe maidaneza noastră mai avea un câine și o pisică ce au primit-o cu brațele deschise. Sunt curioasă câte animale au cei doi acum doarece la sfârșitul cărții aflãm că încă un pisoi s-a instalat în casa lor.

Am aflat lucruri noi despre legile ce apără animalele și despre toate cele necesare pentru a putea muta un câine din țară.

Mulțumesc, eintegral.ro pentru cărticică!

Curând această carte va fi premiul unui concurs, dacă v-am tentat stați cu ochii pe pagina noastră sau achiziționați-o de AICI.

Etichete: , , ,