COLABORATORI

vineri, 16 septembrie 2016

Când îngerii iubesc- R.G. Pătrașcu Lupta milenară continuă dintre bine și rău, între dragoste si ură.













         După ce am aflat de noua colaborare cu Editura Integral , despre care puteți afla mai multe aici , am dat ” fuga” pe site să văd ce bunătăți pot alege.   Am ”răsfoit” un pic paginile și atenția mi-a fost atrasă de cartea ”Când îngerii iubesc”. A fost dragoste la prima vedere , mi-a plăcut simplitatea desenului de pe copertă dar și titlul acesteia, îmi inspira o poveste de iubire. Așa că ea a rămas alegerea mea.







   R.G. Pătrașcu - pe numele complet Roxana G . Pătrașcu     Născută pe 15 mai 1972, în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, Roxana G. Pătraşcu a absolvit Colegiul Naţional "Unirea" din oraşul natal, după care s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii Politehnica Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1995. A profesat pentru un singur an ingineria, după care s-a înscris în programul MBA româno-canadian din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1997. De atunci profesează managementul în domeniul telecomunicaţiilor.(sursa: Internet)





NUME: CÂND ÎNGERII IUBESC
AUTOR: R.G. PĂTRAȘCU
EDITURA: INTEGRAL
AN APARIȚIE: 2014
NUMAR PAGINI: 327



      Recunosc :
    1. este prima carte fantasy scrisa de un autor român, pe care o citesc
   2. a trecut muuuult timp de cand nu am mai citit o carte scrisa de un autor român :-)






    Am terminat cartea de câteva minute iar întrebările continuă să îmi invadeze mintea: de ce ne complicăm atât de tare viața? Când vom înțelege că iertarea nu este un cadou pe care îl oferim altora , ci unul pe care ni-l facem nouă? De ce ne este atât de teamă să iubim dezinteresat, sincer și curat? Unde am lăsat să dispară puterea binelui? 



    Cartea asta vă spun sincer că vă îndeamnă la analiză , la conștientizare și la schimbare.
E ca o luptă continuă pentru echilibrarea balanței, pentru reinstaurarea gîndurilor curate și a frumosului.





    Ema , este o tânără studentă, absolut normală , care urmează cursurile facultății de medicină. Numai că existența îi este tulburată de trădarea iubitului ei cu Silvia, cea mai bună pritena a ei. Evident că suferă, plânge și se consumă între cei patru pereți ai camerei sale. Iar durerea și lacrimile ei atrag un ...protector.



      Cine este protectorul si cu ce rol apare el în viața Emei?





    Ilian - alias Exousia- fusese cândva om, apoi devine Înger Protector, ca mai apoi să se înscrie în rândul Ordinului Puterilor, cei care aveau datoria să îi prindă pe Căzuți- îngerii care locuiau acum în Întuneric și instaurau haosul și răul pe pământ- și să îi trimită din nou în lumea lor . 



  În căutarea Surselor , simte aura plină de dezamăgire a Emei și își dorește să o ajute chiar dacă el nu mai era Inger protector.  Atras de durerea ei, Ilian îi trimite gînduri, căci asta era tot ce putea facel el fără să îi afecteze tinerei liberul arbitru.


   Surprins el însuși de puritatea fetei, Ilian simte nevoia să se materializeze tot mai des în prezența ei și să o ajute în momente cheie: fie de la o întâlnire cu Silvia, cea care îi fusese prietenă Emei, și pentru care tânăra nu era pregătită, fie de la o doza de droguri oferită de un prieten ”binevoitor”, fie îi era alături atunci când avea mai mare nevoie.



  Sufletul zdrobit al Emei în urma despărțirii de Nic, dar care se resimțea și după moartea bunicii ei, are nevoie de dragoste , așa că se îndrăgostește de el, în ciuda plecărilor lui dese și aparent nemotivate.




      Dar unde pleacă Ilian în mijlocul întâlnirilor?





    V-am spus că Ilian căuta sursele Raului și implicit pe cei care aduceau haosul în lume. Avea de partea lui și alți războinici, însă nici Căzuții nu erau puțini la număr. Exousia- Războinicul reușește să dezlege misterul numărului mare de Căzuți din orașul Emei: răzbunarea. Un fost protector, coborât în Intuneric după ce se îndrăgostește de o Legată, dorește răzbunarea pentru dragostea lui neîmplinită, dorind sa deschidă un Vortex: o poartă de acces a Căzuților în lume. 


  Însă puterea lui Sobrien îi este inferioară energiei lui Ilian , așa că va găsi o cale de a se răzbuna, care însă o va implica și pe Ema.






    Cum se va termina lupta dintre Înger și Demon? Ce șansă are iubirea lor , având în vedere lumile diferite din care provin? Dar și ce preț va trebui să plătească Ema pentru dragostea ei, vă invit să descoperiți singuri.




CITATE PREFERATE :

” Stiu că cel mai simplu e să-ți ascunzi sentimentele, să uiți ce ai simțit sau, și mai bine , să nu simți nimic. Dintotdeauna majoritatea oamenilor au încercat să își potolească zbaterile inimii și raționalizând totul in cinism. Să știi că mai câștigați sunt cei care n-o fac.”





” Iertarea te-a eliberat în primul rând pe tine , Ema, căci nu-i ușor să porți în suflet  povara urii și a dezamăgirii.”




      Mulțumim Editura Integral pentru cărțile oferite pentru recenzii și pentru concursurile ce vor urma. Pentru că dacă v-am făcut curioși în legătură cu această carte o veti putea fie câștiga la un concurs în următoarele zile, fie o puteți comanda direct de aici






  
      

4 comentarii:

  1. Frumoasă recenzia, felicitări! Nu am auzit de această autoare, dar trebuie sa aprofundez mai mult acest gen, pentru ca nu e chiar genul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu auzisem până acum și în ciuda faptului ca nu e genul meu, mi-a plăcut tare mult. Era amuzanta, contemporana și nu prea fantasy :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. A fost chiar interesanta. Mi-a plăcut modul în care subtil, se sublinia faptul ca îngerul nu împingea la fapte ci sugera, spre deosebire de partea adversa, care făcea tot ce putea ca sa adune oameni în întuneric.

      Ștergere

Spune-mi părerea ta:)