Planetele astea nu au imaginație de Zo Ahmua Sun


"Sunt un scriitor debutant… Dupa aproximativ 20 de ani de experiente, documentare si aprofundare, am hotarat sa public romanul initiatic: *Planetele astea nu au imaginatie*, cu speranta, ca impreuna, sa pasim spre o noua treapta de evolutie spirituala, intelegere si constientizare. " -Zo Ahmua Sun


"O carte Initiatica ce te scoate din cotidian, prezentandu-ti iubirea intr-o noua forma, forma ei pura, imaculata, iubirea REALA! "

Se pare că totul se rezumă la iubire, iubirea lui Dumnezeu față de noi- aceasta este una din ideile ce mi-au rămas în minte după ce am citit această carte, o carte aparte, o altfel de carte. Recunosc că nu acesta este genul de carte ce-l consum zilnic, dar mi-a făcut plăcere  să schimb puțin registrul şi să citesc despre lucruri ce ne înconjoară, despre elemente ce ne definesc, dar pe care reuşim uneori cu brio să le ignorăm, să ne facem că nu există sau că nu ne afectează viața: bine, rău, laşitate, curaj, semne, credință şi nu numai.
                                                   
PLANETELE ASTEA NU AU IMAGINAȚIE a fost ca o lecție de filozofie, de cugetare... o carte ce te împinge să afli mai mult, să vrei să fii mai bun, să evoluezi.

Prin intermediul personajelor atipice, autorul explică pe larg diferite teorii de care ne tot lovim şi în care unii cred iar alții nu. Nu pot să spun că această carte te convinge sau te atrage într-o anumită direcție, dar cu siguranță te lasă cu o mulțime de întrebări... Când am facut cunoştință cu Attau,  acesta se afla pe un pat de spital după un accident grav şi pe când mă gândeam că,din păcate viața unui tânăr s-a încheiat atât de repede, aflu că de fapt a fost chemat de pe pâmânt cu un scop. Attau era o entitate evoluată iar acum avea ca scop protejarea fostei sale iubite-Axi- pe care nu a prea reuşit în călătoria lui pe pământ să o aducă pe calea cea bună- să creadă. Dar se pare că moartea lui a zguduit-o şi atunci a început să mearga la biserică şi să încerce să urmeze calea lui Attau. Atunci demonii s-au enervat şi au început să îi scoată în față tot felul de tentații- pare cunoscut? Oare nu toți pățim asta în viața de zi cu zi? Nu ne lovim continuu de tot felul de tentații? Attau nu vrea să renunțe la sufletul ei şi încearcă că o ajute, dar oare reuşeşte sau firea slabă a omului -laşitatea- e mai puternică decât ajutorul unui înger păzitor?

  Pe parcursul cărții urmărim reîncarnarea lui Attau si a altor entități în alte vieți sub alte personalități sau alte nume, cea mai interesantă a fost viața lui Taip- zic eu- mi-au plăcut  și informațiile despre yoga, călugări și  templul din Tibor.

Am găsit şi fragmente care au băgat groaza în mine ca modul în care unele persoane (în special soțul lui Aiwa) au murit sau cimitirul ăla cu sicrie din sticlă, dar au existat altele care m-au făcut să mă simt mai aproape de Dumnezeu sau care mi-au dat senzația că înțeleg măcar o fărâmă mică din univers sau din ceea ce înseamnă viață. Deasemenea, unele citate găsite la începutul capitolelor mi-au rămas în minte într-un mod pozitiv .





Dacă am reuşit să vă ispitesc măcar puțin cu descrierea mea, stați cu ochii pe pagina noastră deoarece o să anunțăm un concurs care va avea ca premiu acest roman pus la dispoziție de autor.
Detalii despre aciziționarea acestei cărți găsiți Aici .

Cartea a apărut la editura Coresi SRL în 2016.

Etichete: , , , , ,