sâmbătă, 6 august 2016

Flori pentru Zoe de Antonia Kerr , titlu original : Des fleurs pour Zoë


"Atunci ea m-a răsplătit cu un sărut pe obraz şi a dispărut legănându-şi şoldurile în noaptea caldă şi mohorâtă. Nu mai e nevoie  să spun că n-am mai putut să dorm; e adevărat,băusem ceva, dar ceea ce mă tulbura era parfumul pe care Zoe îl lăsase în inima mea aflată în cădere liberă. Eram Titanicul şi ea aisbergul: m-aş fi scufundat rapid gâlgâind, în vreme ce ea ar fi rămas acolo neclintită, ca o victorie a naturii." -acesta a fost  fragmentul de pe spatele cărții ce m-a făcut să aleg cartea... eram sigură că va fi o carte profundă şi plăcută! În schimb gustul lăsat la final nu a fost la fel de dulce ca prima impresie lăsată de copertă şi de fragmentul prezentat. Ori am avut eu prea mai asteptări, ori chiar nu este o carte prea reuşită. Sunt curioasă şi de părerea voastră!!!

Richard este un bătrânel deprimat ce iese la pensie şi părăseşte Manhattan-ul pentru a avea parte de linişte. Se pare că are o fiică şi soția l-a părăsit ,din motive întemeiate . Când o întâlneşte pe Zoe totul se schimbă şi el nu îşi poate lua ochii sau mintea de la ea. Ea era o tânără frumoasă şi inteligentă, un " aisberg" pentru el.

Sincer nu mi-au plăcut  multe lucruri,asta nu înseamnă că nu poate fi o carte bună-poate pur şi simplu nu am prins eu esența
Mi se pare că a amestecat tot felul de elemente care nu m-au impresionant. M-au deranjat unele cuvinte nepotrivite, m-a plictisit cu poveştile lui... recunosc că am fost nevoită să mai sar peste unele că altfel ,probabil  lăsam cartea! Chiar sunt curioasă de părerea voastră şi sper să o aflu în comentarii .


2 comentarii:

  1. Si mie mi-a lăsat aceeași impresie, cum că ar fi o carte fără esență. Am crezut că e doar părerea mea.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi părerea ta:)

Postare prezentată

Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler ; titlul original: Unter dem Safranmond

"SUB LUNA DE ȘOFRAN este un roman fermecător despre iubire, dorința de libertate si căutare a acesteia în lumi fascinate, despre pasiun...