Prințesa Diana, Povestea nespusă de Monica Ali , titlu original: Untold story


Am primit acestă carte de la o doamnă foarte drăguță de pe grupul nostru, PREFAȚĂ DE CARTE ȘI PORȚIA DE CITIT. Îi sunt extrem de recunoscătoare pentru acest gest deoarece altfel, probabil, nu aş fi avut ocazia să citesc această cărticică minunată. Îmi place să citesc despre celebrități- iar Lady Di este una dintre cele mai interesante. 

În acest bestseller, Monica Ali a croit un alt drum pentru Diana- îmbinând noua viață cu cea veche.  Pentru a scrie această carte, scriitoarea s-a documentat foarte atent din diferite surse, cum ar fi: THE DIANA CHRONICLES-Tina Brown, DIANA:HER TRUE STORY-Andrew Morton, DIANA AND THE PAPARAZZI-Peter Howe şi altele.

Diana- omul chinuit de paparazzi şi de circumstanțele în care trăia- ne este prezentată de sectretarul ei-acel om ce îi era tot timpul în preajmă, acel om loial care a riscat multe pentru a o ajuta să îşi însceneze moartea. Acest om, prin istorisirea lui, ne invită să o judecăm şi apoi ne face să regretăm acest lucru... Am avut momente negre alături de Diana care îşi urmărea băieții ce îşi jeleau mama crezută moartă. Cred că autoarea a vrut să scoată în evidență cât de puternică era Diana, dar şi măsurile extreme de care este în stare un om cu aşa un caracter puternic, atunci când se simte încolțit. Ne este prezentat planul pus la punct de cei doi " fugari" şi trăirile ce o încearcă pe Diana pe toată această perioadă. 

Pe de altă parte, facem cunoștință cu Lidya-  adică Diana cu operații estetice, cu o nouă slujbă, prieteni şi iubit..  mai exact, noua viață normală a Dianei! 

Lidya locuia într-un orăşel din America, lucra la un adăpost de câini şi avea o relație cu un tip pe nume Carson, pe care îl cam ține la distanță pentru a nu risca să îi afle trecutul. Cu toate acestea, cei doi se iubeau, doar oare Carson o să mai suporte să fie ținut la distanță, să nu ştie mai nimic despre partenera lui chiar dacă e sigur că aceasta ascunde un secret?

Viața ei liniştită a luat o mare întorsătură când unul din jurnaliştii care o urmăreau în perioada sa de glorie, şi-a făcut apariția în orăşel. Acesta a fost atras de ochii ei deosebiți şi nu i-a luat mult să îşi dea seama că erau identici cu ochii ce i-a fotografiat atâția ani. 

Ce credeți... reuşeşte Lidya să îşi ducă în continuare viața liniştită de care avea parte până să apară jurnalistul? Diana îşi va face iar apariția? Îşi va revedea băieții? Va avea parte de libertate completă sau acesta va rămăne doar un vis pentru eroina noastră?





Etichete: , , , , ,