Vei fi acolo? - Guillaume Musso recenzie


"Vei fi acolo?" M-a pus în situația de a mă gândi cât de multe pot fi schimbate dacă alegi bine cuvintele atunci când le spui, câte se pot schimba cu o vorbă aruncată la întâmplare...
 E prima carte de genul acesta pe care o citesc, o carte unde două lumi se intersectează, unde o persoană se luptă cu propria persoană la propriu pentru a apăra ceea ce iubeşte.
 Această carte ascunde printre cuvintele ei o dorniță nerostită, dar pe care o avem cu toții... o a doua şansă, șansa de a lua altă decizie într-un anumit moment, puterea de a schimba lucrurile, de a salva persoane dragi fără de care ne-ar fi inimaginabil de greu de trăit.

 Autorul ne-a prezentat în paralel atât viața lui Elliott cel de 30 de ani- un tânăr doctor îndrăgostit de munca lui şi de Ilena- cât şi pe Elliott cel de 60 de ani care încă o plângea pe Ilena-iubirea vieții lui-dar care avea alături un prieten bun pe nume Matt şi pe fiica lui de 20 de ani- Angi.

Întreaga aventură începe când Elliott primeşte de la un bătrân din Cambodgia 10 pastiluțe care îi permit scurte vizite în trecut ajutându-l să o revadă pentru ultima oară pe Ilena, înainte să fie învins de cancerul la plămâni pe care îl avea.

Dupa primele călătorii, Elliott de 30 de ani a reuşit să îşi dovedească sieşi că bătrânul care îi face vizite scurte este chiar el de peste 30 de ani, aşa că următoarele vizite au fost primite cu mai mult interes şi curiozitate.  În una din călătorii, lui Elliot de 60de ani i-a scăpat faptul că Ilena avea să moară, iar Elliott cel tânăr nu a vrut să accepte acest lucru. Şi aşa cei doi au pus la cale un plan ca să o salveze pe Ilena ,dar să nu afecteze prea mult viitorul. Fiind conştienți că dacă şi-ar continua viața cu Ilena, Angi nu ar mai fi nascută deoarece nu era fiica Ilenei, iar Elliott cel de 60de ani nu concepea o lume fără Angi. Trebuia să renunțe la Ilena după ce o salva de la moarte, chiar dacă traiul fără ea ar fi un chin.


Nu vreau să vă spun cum a mers planul lor, doar atât mai las să-mi scape: Nu poți să te joci cu destinul fără să fie urmări!!!
Cu toate astea, autorul a creat un sfârşit neaşteptat de frumos pentru personajele noastre. :-)

Fiind prima carte scrisă de acest autor pe care eu o citesc, am fost atentă şi la alte lucruri. Mi-a placut modul în care a fost scrisă, se citeşte uşor deşi, ba suntem în prezent,ba în trecut, aceste treceri sunt evidente, nu ne trezim în mijlocul paginii că nu mai ştim în ce an suntem :-).
Citatele aşezate exact unde trebuie mi-au plăcut extrem de mult,caracterizau într-un fel acțiunea ce urma să se petreacă!




Mă bucur că nu am lăsat această carte să își aştepte în bibliotecă rândul, ieri am cumpărat-o- azi am terminat-o. Am fost foarte curioasă să văd cum scrie acest autor şi sunt încântată de el!

"Guillaume Musso mântuieşte arta suspansului cu îndemânarea maeştrilor thrillerului american"L'Express .
"La Guillaume Musso suspansul este o artă în sine."Marie Claire



Etichete: , , , , , , , , ,